ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΟΛΕΪ

ΣΦΑΓΗ στην Κυψέλη και διαιτητικό δώρο στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στα σετ, έφτασε το ματς στο τάι μπρέικ, αλλά ο διαιτητής έδειξε... Ολυμπιακό στο σερβίς του Ράπτη και αντί για προβάδισμα δύο πόντων σε κρίσιμο σημείο, ήρθε η ισοφάριση και στη συνέχεια η ήττα με 3-2 σετ. Πάλεψαν μέχρι τέλους τα παιδιά του Ανδρεόπουλου, που κέρδισαν το χειροκρότημα της εξέδρας.

ΣΦΑΓΗ στην Κυψέλη και διαιτητικό δώρο στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τα… δόντια του κόντρα στον Ολυμπιακό στο κλειστό της Κυψέλης και με μαχητική ψυχή, γύρισε το εις βάρος του 2-1, ισοφάρισε τα σετ και μάλιστα έκανε νέα ανατροπή στο tie break, επιστρέφοντας από το 1-4 στο 12-11. Εκεί, ο Ράπτης πέτυχε άσο, αλλά ο διαιτητής έδειξε… Ολυμπιακό, σε μια πρωτοφανή απόδοση, που οδήγησε το ματς στο να… αλλάξει χέρια (2-3 σετ).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε δυναμικά το παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να πάει μπροστά με σκορ 8-5, έχοντας αποτελεσματικότητα στις επιθέσεις από τους ακραίους. Έπειτα, ο Ολυμπιακός αντέδρασε, απαντώντας με σερί 7-1 και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (13-16), χαλώντας την «πράσινη» υποδοχή. Τότε ήταν που το παιχνίδι απέκτησε ξανά χαρακτήρα ντέρμπι, με την είσοδο του Ράπτη να είναι καθοριστική για το τριφύλλι, που έκανε το δικό του σερί και μάλιστα έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ (23-21), κάτι που εν τέλει δε συνέβη. Ορισμένα λάθη, έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, με το πρώτο σετ να περνά στους «ερυθρόλευκους» (25-27).

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.548 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρά την απώλεια του σετ, ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε αγωνιστικό προσανατολισμό. Από τη στιγμή που ο Ράπτης είχε βρει ρυθμό και ο Γιάκομπσεν μοίραζε τη μπάλα με επιτυχία, το τριφύλλι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει προβάδισμα με 6-3, το οποίο ο Γιορντάνοφ έδωσε την ευκαιρία να διευρυνθεί. Η μίνι αντεπίθεση του Ολυμπιακού (15-10) δεν άγχωσε τους παίκτες του Ανδρεόπουλου. Ο τεχνικός του τριφυλλιού πήρε τάιμ άουτ και ουσιαστικά, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με το τριφύλλι να ξεφεύγει εκ νέου (19-11) με εξαιρετικό μπλοκ και να κλείνει το σετ στο 25-18, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ, το τριφύλλι, με φόρα από το τέλος του δεύτερου πήρε το προβάδισμα με 3-2, ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, το σερβίς του Ολυμπιακού βελτιώθηκε, ενώ οι υποδοχές και οι δεύτεροι χρόνοι της ομάδας του Ανδρεόπουλου δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 12-14 και από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν έχασαν το σκορ από τον έλεγχό τους, με αποτέλεσμα το τέλος του σετ να βρει νικητή τον Ολυμπιακό με 25-18.

Έπειτα, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη του τρίτου σετ και να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Μέχρι ενός σημείου, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με το τριφύλλι να παίρνει προβάδισμα με 9-8 και έκτοτε να μην κοιτάει… πίσω του. Με ψυχή, πάθος και εξαιρετικές άμυνες, μετέτρεψε το 9-8 σε 18-12, θέτοντας γερή… υποψηφιότητα για την ισοφάριση. Η οποία και ήρθε, με την υποδοχή να δουλεύει εξαιρετικά και τον Ράπτη να καθαρίζει τις φάσεις, για το 25-20.

Στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να φύγει μπροστά με 4-1, αλλά οι «πράσινοι» αντεπιτέθηκαν και έφεραν το παιχνίδι σχεδόν στα ίσα, έπειτα από τον άσο του εξαιρετικού Ράπτη, τον οποίον όμως ακολούθησαν εκατέρωθεν λανθασμένα σερβίς. Ο Πελεκούδας ισοφάρισε το ματς με άσο, με τον Πανταλέοντα να τον μιμείται (10-10) και στη συνέχεια, σε ένα εξαιρετικό ράλι, να έρχεται η νέα ισοπαλία (11-11) και το προσπέρασμα, με φοβερό καρφί του Γιορντάνοφ (13-12). Στο επόμενο σερβίς, ο Ράπτης πέτυχε νέο άσο, αλλά ο διαιτητής έδειξε… Ολυμπιακό σε μια πεντακάθαρη φάση. Αντί για 13-11, το παιχνίδι έγινε 12-13 με άσο του ΟΣΦΠ και στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με 15-13.

Τα σετ: 25-27, 25-18, 18-25, 25-20, 13-15

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.