Φτάσαμε στην 8η αγωνιστική και η αλήθεια είναι πως όταν στο ξεκίνημα της σεζόν είδαμε την κλήρωση του πρωταθλήματος, είχαμε σταμπάρει ετούτη την τριάδα αγώνων: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός στη σειρά. Η σκέψη έτρεχε από το ξεκίνημα σε αυτά τα τρία ντέρμπι, όχι γιατί ανυπομονούσαμε να έρθουν, αλλά περισσότερο γιατί υπήρχε ο… φόβος και τα ερωτήματα.

Πως θα φτάσει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή την τριάδα; Πόσους βαθμούς θα έχει; Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται; Πως θα αντιμετωπίσει τους τρεις που διεκδικούν τον τίτλο; Όλα αυτά τα ερωτήματα τα πετάξαμε στα σκουπίδια. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει στα ντέρμπι ως τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα ελέω -6 στο ξεκίνημα. Αλλιώς θα έμπαινε ως πρώτος!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει στα ντέρμπι χωρίς φόβο. Αντίθετα, περισσότερο θα τον φοβούνται οι αντίπαλοι, με την έννοια πως κανείς δεν περίμενε να δείξουν οι πράσινοι αυτή την εικόνα που έχουν έως τώρα. Πάρτε παράδειγμα τι συνέβη με τη Θεσσαλονίκη και την παρέλαση. Η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός την 28η Οκτωβρίου, αλλά μπορούσε να εγγυηθεί για το Άρης – Ολυμπιακός στο μπάσκετ την ίδια μέρα. Εντελώς τυχαία, ο ΠΑΟΚ κερδίζει μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης…. Τροφή για σκέψη…

Ο Παναθηναϊκός των πρώτων 7 αγωνιστικών είναι μια ομάδα που όχι μόνο δεν έχει γνωρίσει την ήττα, που όχι μόνο αρνείται να χάσει ακόμα και στις κακές του μέρες, όπως στην Τρίπολη, αλλά μαθαίνει στις νίκες. Και είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποδυτήρια που διψάνε για τη νίκη. Που μπαίνουν στο γήπεδο γι’ αυτή.

Το ίδιο θα κάνουν οι πράσινοι και κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Δευτέρα στην Τούμπα. Θα μπουν για να πάρουν τη νίκη. Είναι δύσκολο, είναι το πιο δύσκολο ματς πιθανότατα απ’ όσα θα αντιμετωπίσουν συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ, έχει πάρα πολλές επιλογές, μπορεί να φέρει παίκτες από τον πάγκο που θα αλλάξουν τον αγώνα, όπως συνέβη με τον Ουάρντα στο Βικελίδης, έχει ποδοσφαιριστές που τους αρκεί η… μισή φάση για να σε τελειώσουν, έχει εμπειρία, δίψα, αγωνιστική ορμή.

Φοβίζει; Μπορεί κάποιους από εμάς. Το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν το λένε απλά για να το πουν, αλλά το πιστεύουν: δεν φοβούνται κανέναν και τίποτα. Και με αυτό το σκεπτικό θα πάνε στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η άγνοια κινδύνου είναι το καλύτερο στοιχείο που θα κουβαλάνε στις αποσκευές τους.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου