ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΟΠΕ: «Δεν προβλέπεται επανάληψη του ντέρμπι»

Ο Βασίλης Αντωνούλης τόνισε σε δηλώσεις του ότι... δεν προβλέπεται επανάληψη του ντέρμπι στην Κυψέλη.

Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΟΠΕ: «Δεν προβλέπεται επανάληψη του ντέρμπι»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΠΕ, Βασίλης Αντωνούλης, τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν στο χθεσινό ντέρμπι της Κυψέλης, μέσω δηλώσεών του στο volleynews.gr.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντωνούλη:

«Ήταν μία κακή στιγμή της ελληνικής διαιτησίας. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δε μπορεί όμως να χαλάσει η εικόνα της ελληνικής διαιτησίας από μία άτυχη στιγμή. Η ελληνική διαιτησία είναι σε υψηλό επίπεδο. Δε μπορεί να αμαυρωθεί η εικόνα της και φυσικά δε μπορεί να συγκριθεί με τα πρωταθλήματα άλλων αθλημάτων. Στεναχωριέμαι πιο πολύ που βλέπω ότι επιχειρούνται συγκρίσεις. Ότι έγινε, έγινε από κακή στιγμή. Ορίσαμε τους καλύτερους διαιτητές μας στον συγκεκριμένο αγώνα».

Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός!
Oριστικό: Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Volley League ο Παναθηναϊκός! 2.433 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι πρέπει θα κάνει η ΚΕΔ / ΕΟΠΕ στο κοινό αίτημα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για επανάληψη του αγώνα;

«Πράγματι δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο όσα χρόνια είμαι στην διαιτησία και στον αθλητισμό γενικότερα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός. Σεβόμαστε απόλυτα τη θέληση των διοικήσεων των δύο μεγάλων συλλόγων. Ωστόσο τα πρωταθλήματα και όλες οι διοργανώσεις γίνονται με τους κανονισμούς που έχουν συνυπογράψει όλα τα σωματεία και όχι η ΚΕΔ. Η ΚΕΔ βαδίζει και προασπίζεται τους κανονισμούς του αθλήματος. Αλίμονο εάν κάνουμε δικές μας ερμηνείες για να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα. Θα χάσουμε και τον έλεγχο και την αξιοπιστία μας και θα οδηγήσουμε το άθλημα σε αδιέξοδο».

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση;

«Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να κάνει ένσταση μετά το τέλος του αγώνα που αυτό δεν είναι ορθό. Όλοι στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως οι ενστάσεις στο φύλλο αγώνος υποβάλλονται την στιγμή που υπάρχει η αμφισβήτηση, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση στο 12-11 του 5ου σετ. Αυτό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μικρή σημασία. Ακόμα και να έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός στο 12-11 δεν θα άλλαζε κάτι. Δεν έγινε παράβαση κανονισμού. Έγινε διαιτητικό λάθος. Μόνο παράβαση κανονισμών θα είχε τύχη στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, όπως έγινε και στον αγώνα γυναικών Ολυμπιακού – ΑΕΚ πριν από 4 χρόνια».

Σε εκείνο το ματς που είχε επαναληφθεί τι είχε συμβεί;

«Εκεί είχαμε καθαρή αλλοίωση κανονισμών επειδή μπερδεύτηκαν οι διαιτητές και δεν έκλεισαν την αλλαγή δύο παικτριών. Άλλαξε όλη η ροή του αγώνα και μαζί και το σκορ. Ο αγώνας επαναλήφθηκε. Επαναλαμβάνω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα η παράβαση κανονισμών και το διαιτητικό λάθος σε “μέσω – έξω”».

Το VAR πρέπει να μπει στο βόλεϊ;

«Το VAR εμφανίστηκε πρώτα στο βόλεϊ και στο τένις και μετά στο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για τα αυτονόητα. Εχουμε πρωτοστατήσει για να υπάρχει VAR αλλά πολλά θέματα δεν είναι στην αρμοδιότητα μας. Υπάρχουν μεγάλη κόστη και τεχνικές δυσκολίες που όμως για το καλό του αθλήματος πρέπει να ξεπεραστούν».

Υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν οι διαιτητές στο ντέρμπι και δεν το έκαναν;

«Δεν θέλω να κρίνω δημόσια τους διαιτητές. Όλα θα γίνουν αρμοδίως. Θέλω πάντως να επαινέσω την συμπεριφορά του έφηβου Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου που με τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα μας δείχνει το δρόμο για το που πρέπει να κινηθούμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...