ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΟΛΕΪ

Παναθηναϊκός: Πρόταση για τηλεοπτικό replay στα ματς του βόλεϊ και αίτημα για άμεση απόφαση

Ο Παναθηναϊκός έστειλε στην ΕΣΑΠ και τον Παντελή Ταρνατόρο την πρόταση για εφαρμογή του replay σε όλα τα ματς της Volley League.

Παναθηναϊκός: Πρόταση για τηλεοπτικό replay στα ματς του βόλεϊ και αίτημα για άμεση απόφαση | panathinaikos24.gr

Άμεση η κινητοποίηση του Παναθηναϊκού μετά από όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη και την διαιτητική απόφαση που στέρησε από το τριφύλλι τη νίκη στο τάι μπρέικ.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε σήμερα πρόταση προς τον πρόεδρο της Volley League, Παντελή Ταρνατόρο, για άμεση εφαρμογή του replay σε όλα τα παιχνίδια που έχουν τηλεοπτική κάλυψη, ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα όπως στο ματς της Κυψέλης.

To τριφύλλι μάλιστα απέστειλε και διαβιβαστική επιστολή προς το Δ.Σ της Volley League για άμεση λήψη αποφάσεων σχετικά με την πρόταση που κατατέθηκε.

Αναλυτικά η πρόταση του Παναθηναϊκού:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την πρόταση μας για βελτίωση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος σχετικά με  την ευελιξία που μπορεί να δίνεται στους διαιτητές κατά την διάρκεια τηλεοπτικών αγώνων.

Ειδικότερα στο άρθρο 10.5 προβλέπεται η χρήση της Ηλεκτρονικής Επιδιαιτησίας (Video Referee) μόνο για τους τελικούς αγώνες για τις θέσεις 1-2. Η πρόταση μας για έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης, και παράλληλο αίτημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Ε.Ο.ΠΕ., Κ.Ε.Δ./ΕΟΠΕ, F.I.V.B κλπ}, είναι να επεκταθεί το άρθρο και να ισχύει σε όλους τους αγώνες που έχουν τηλεοπτική κάλυψη, ταυτόχρονα δίνοντας την δυνατότητα στους διαιτητές να συμβουλεύονται το τηλεοπτικό replay αντί του Video Referee.

Η ΕΣΑΠ οφείλει να καρπωθεί της ευκαιρίας, και να δράσουμε όλοι μαζί ευέλικτα προς όφελος του αθλήματος και του προϊόντος που αγαπάμε και υποστηρίζουμε. Η από κοινού επιθυμία τόσο του Συλλόγου μας όσο και του Ολυμπιακού ΣΦΠ για συνέχιση του αγώνα από το σημείο του ξεκάθαρου διαιτητικού σφάλματος και μετά θεωρούμε ότι δικαιώνει το αίτημα μας αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την σύμπνοια που μπορεί να υπάρξει όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εξόφθαλμες περιπτώσεις.

Εάν οι διαιτητές του αγώνα είχαν το δικαίωμα εκ της προκηρύξεως να συμβουλευτούν το τηλεοπτικό replay, θα είχαμε αποφύγειτα όσο ακολούθησαν και το περί δικαίου αίσθημα θα είχε ικανοποιηθεί.

Έχουμε αρχικά δικαίωμα, συμφέρον αλλά πάνω απ όλα υποχρέωση να προστατέψουμε το άθλημα και το προϊόν που όλοι μας δαπανούμε χρόνο, χρήμα και ενέργεια και να βελτιώνουμε συνεχώς τους κανονισμούς προς όφελος του.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close