ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η Τούμπα και η λέξη που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη μεγάλη «μάχη» της Δευτέρας στην Τούμπα και αναλύει λίγο τα… μελλοντικά σχέδια του «τριφυλλιού».

Η Τούμπα και η λέξη που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού

Το πρώτο μεγάλο ματς για τον φετινό Παναθηναϊκό πλησιάζει. Κόντρα στο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, τον πανίσχυρο – εντός κι εκτός γηπέδου – ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν όχι απλώς να φανούν ανταγωνιστικοί, αλλά να ψάξουν για την υπέρβαση. Κι όπου «υπέρβαση», βάλτε τις λέξεις «θετικό αποτέλεσμα». Νίκη ή ισοπαλία, δηλαδή. Δύσκολα πράγματα, αλλά γι αυτό κάνουμε λόγο για υπέρβαση…

Εννοείται ότι το «τριφύλλι» είναι το αουτσάιντερ στην εν λόγω αναμέτρηση. Θα παίξει κόντρα στον πρωτοπόρο, ο οποίος έχει και το απόλυτο στο πρωτάθλημα, μέσα σε μια πραγματικά «καυτή» έδρα και θα αντιμετωπίσει το σύνολο με το πιο ποιοτικό υλικό. Προσοχή. Δεν είναι τυχαία η λέξη «σύνολο». Ο ΠΑΟΚ διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, κυρίως από τη μέση και μπροστά. Έμπειρους, με τρομερή ποιότητα και ικανούς να κάνουν πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει, όμως, και μια μεγάλη αδυναμία. Στο τακτικό κομμάτι, σε ό, τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και τη δημιουργία, δεν είναι τόσο δουλεμένος. Βασίζεται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο και λιγότερο στην ομαδική δουλειά. Δείτε ξανά τα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη και θα το διαπιστώσετε.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στην Τούμπα με σκοπό να κάνει το παιχνίδι του. Να είναι άριστος τακτικά στη μεσοαμυντική λειτουργία και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» χάρη στην ταχύτητα και την ποιότητα που υπάρχει από τη μέση και μπροστά. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση στο 100% για 90 λεπτά και φυσικά τύχη, για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν οι «πράσινοι» έχουν όλα τα παραπάνω, τότε μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας με κάτι καλό.

Πάμε και λίγο στα διοικητικά. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Παϊρότζ μπαίνει. Πρόκειται για ποσό που θα πάει σε πληρωμές, ώστε να συνεχιστεί η κανονικότητα και να μην υπάρξουν ξανά τα περσινά. Σαφώς και κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου. Κανείς δεν αμφιβάλλει γι αυτό. Από την άλλη, συνεχίζει να προκαλεί απορίες η στάση του Παϊρότζ. Πως από τα αρχικά 27+20, έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση και την καταβολή χρημάτων τμηματικά. Και γιατί ο υποψήφιος αγοραστής της ομάδας, όπως αρχικά παρουσιαζόταν, τώρα προσπαθεί να πάρει ένα ποσοστό κάτω από το 45%, δίχως να εξηγήσει τους σκοπούς του, το πλάνο του, τα «θέλω» του. Μυστήρια πράγματα που θα παραμείνουν… μυστήρια, αν ο ίδιος δε βγει να μιλήσει, επιτέλους, δημόσια.

Οσο για τη συνέχεια; Εννοείται πως μια λέξη πρέπει να απαγορεύεται για τη διοίκηση. Και ως… λέξη, αλλά πολύ περισσότερο ως κίνηση. Κι αυτή είναι η «πώληση». Ετσι όπως είναι η κατάσταση στο «τριφύλλι» και με δεδομένο ότι η ομάδα χτίζει κάτι καλό, προκειμένου από τη νέα χρονιά να ενισχυθεί με τρεις – τέσσερις καλές προσθήκες, οι «πράσινοι» δε θα πρέπει να σκεφτούν καν το ενδεχόμενο να πωληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο, αν και εφόσον προκύψει πρόβλημα ρευστότητας (ας ελπίσουμε ότι αυτό δε θα συμβεί). Ο στόχος πρέπει να είναι μόνο η διατήρηση του κορμού, η συνέχεια στην εξαιρετική δουλειά, η προσήλωση πολύ καλό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ και η ποιοτική ενίσχυση το καλοκαίρι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ