ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παναθηναϊκός είσαι, πας για νίκη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τη λογική του Γιώργου Δώνη και των παικτών του και την ψυχολογία ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Παναθηναϊκός είσαι, πας για νίκη!

Ένα ντέρμπι πάει να παίξει ο Παναθηναϊκός, ναι συμφωνώ. Δεν συμφωνώ, όμως, ότι σε αυτό το ντέρμπι θα φανεί αν η ομάδα του Δώνη είναι για τα δύσκολα. Αυτό θα το πούμε στο τέλος της σεζόν και όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα. Το σίγουρο είναι ένα. Αυτή η ομάδα, που έχει φτιάξει ο Δώνης είναι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης. Μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη, με στόχο να παίξει σαν Παναθηναϊκός. Το ίδιο θα κάνει και στην Τούμπα.

Θα πάει να νικήσει, δε θα πάει για να μην χάσει. Διότι όποιος μπαίνει στο γήπεδο, για να μην χάσει, στο τέλος χάνει. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης χτίζουν μία ομάδα με νοοτροπία Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει, ότι ο Παναθηναϊκός πάει μόνο για νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο με οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα. Και αυτό θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να πετύχει στην Τούμπα. Να κερδίσει.

Σίγουρα το γεγονός, ότι η Βίντι νίκησε και σόκαρε τον ΠΑΟΚ, που είχε πάρει φόρα με συνεχόμενες νίκες, θα χτυπήσει σαν καμπανάκι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θα μπουν πιο υποψιασμένοι στο γήπεδο, ίσως και πιο συγκεντρωμένοι. Από την άλλη, βέβαια, ρόλο θα παίξει τι θα γίνει στο χόρτο. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες μονάδες μεσοεπιθετικά από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλύτερη ομάδα, από τον αντίπαλό του.

Ο ΠΑΟΚ επιθετικά δεν βγάζει αυτοματισμούς, δεν έχει πλάνο δουλεμένο στην προπόνηση και αυτό φάνηκε και στο ματς με την Βίντι, που έχασε, αλλά και σε άλλα ντέρμπι, που κέρδισε και βάση ευκαιριών των αντιπάλων, έπρεπε να χάσει. Ο Παναθηναϊκός έχει πλάνο, όταν βγαίνει στην επίθεση, ξέρει ο κάθε παίκτης, που θα κινηθεί και πόσοι πρέπει να είναι και πότε μέσα στην περιοχή, για να βρεθούν σε θέση για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί στα στημένα, κυρίως στα επιθετικά, τα οποία φαίνεται, ότι έχει δουλέψει καλά. Εχει ψηλούς και δυναμικούς παίκτες και ο Παναθηναϊκός πρέπει να δουλέψει πολύ, για να αποφύγει το μοιραίο. Από την άλλη σε φάση άμυνας ο ΠΑΟΚ έχει τα θεματάκια του, όταν ο αντίπαλος εκτελεί στημένα. Είδαμε πως έβαλε το δεύτερο γκολ η Βίντι, είδαμε και άλλους αντιπάλους του ΠΑΟΚ να σκοράρουν με στημένα τη φετινή περίοδο.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα να παίξει σαν Παναθηναϊκός. Τώρα αν έρθει και το αποτέλεσμα θα είναι όλα ιδανικά. Αν δεν έρθει και η ομάδα χάσει το ματς στις λεπτομέρειες θα υπάρξει στενοχώρια, διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός, αλλά θα ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για όλα, αν δεν την διαλύσουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.