ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ρέθυμνο 88-64: Συνεχίζει ακάθεκτος με κεφάτο Λοτζέσκι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρέθυμνο 88-64: Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε χρόνο σε όλους, παίρνοντας αρκετά από τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος επέστρεψε ορεξάτος στη δράση και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, οδηγώντας το τριφύλλι στην τέταρτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρέθυμνο 88-64: Συνεχίζει ακάθεκτος με κεφάτο Λοτζέσκι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΡέθυμνο 88-64: Ένα σερί 9-0 στις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου και άλλο ένα στα μέσα του δευτέρου ήταν αρκετά για το τριφύλλι, ώστε να πάρει «παράσταση νίκης» στο ΟΑΚΑ και να ελέγξει την αναμέτρηση με το φιλότιμο Ρέθυμνο.

Οι «πράσινοι», δίχως να κοπιάσουν ιδιαίτερα, έφτασαν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Basket League, αφήνοντας πίσω τους την ήττα από τη Ζαλγκίρις και πραγματοποιώντας γερή προπόνηση πριν από το ματς με τη Μπουντούτσνοστ στην Ποντγκόριτσα.

Επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση ο Λοτζέσκι, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (16π), έχοντας στο πλευρό του τους Παπαπέτρου (13π) και Λάσμε (10π). Άνοιξε, όπως συνηθίζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το ροτέισον ο Πασκουάλ, που χρησιμοποίησε και τους δώδεκα διαθέσιμους, αφήνοντας εκτός για «ανάσες» τους Λάνγκφορντ και Θανάση.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.755 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Δίχως να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έτρεξε ένα σερί 9-0 στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Ματ Λοτζέσκι να βρίσκεται στην πεντάδα (11-2). Παρά την απάντηση των φιλοξενούμενων, το τριφύλλι διατήρησε όσα είχε χτίσει και με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (21-14).

Ιδιαίτερα κινητικός ήταν και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός πλαισίωσε τον Λοτζέσκι και οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα του Πασκουάλ σε διψήφια διαφορά, κρατώντας τους Κρητικούς στους τέσσερις πόντους ενεργητικό. Κάπως έτσι το 21-14 έγινε 40-18, στο διάστημα που ήταν και ο Καλαϊτζάκης στο παρκέ, με το ημίχρονο να κλείνει στο 46-28 και άλλο ένα εύκολο απόγευμα να προμηνύεται για το τριφύλλι.

Το Ρέθυμνο θέλησε να ξαναμπεί στο ματς και με συνεχόμενα «χτυπήματα» πίσω από τα 6.75μ, με… δράστη τον Μπαρτ Τζ, κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά, φτάνοντάς τη μια «ανάσα» από μονοψήφια επίπεδα (58-48, 27′). Ο Παναθηναϊκός όμως διατήρησε το διψήφιο «μαξιλαράκι», έστω αν αμυντικά δεν ήταν αυτός που έπρεπε στην τρίτη περίοδο, πηγαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι με το +19 στο «σακούλι» (67-48).

Στην τελευταία περίοδο, το τριφύλλι διατήρησε με άνεση τα κεκτημένα του, σφραγίζοντας την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, με τους Παπαγιάννη και Τόμας να παίρνουν σειρά, ακολουθώντας τον Λοτζέσκι. Στα μισά της τέταρτης περιόδου, η διαφορά έφτασε τους 30 πόντους (87-57), με τον Στεφάν Λάσμε να παίρνει… φόρα και να βάζει κι αυτός με τη σειρά του το δικό του λιθαράκι στη νέα νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 46-28, 67-48, 88-64

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ρέθυμνο Cretan Kings

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.