ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Άντεξε ένα ημίχρονο

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Απέναντι σε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του, αλλά παραδόθηκε από την κακή δημιουργική του παρουσία και από τα λάθη της άμυνας σε στιγμές πίεσης και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Άντεξε ένα ημίχρονο

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Απέναντι σε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του, αλλά παραδόθηκε από την κακή δημιουργική του παρουσία και από τα λάθη της άμυνας σε στιγμές πίεσης και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 στην Τούμπα.

Ο Πρίγιοβιτς στο 51ο λεπτό έκανε το 1-0, με τον Λημνιό να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 76ο λεπτό.

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιο μπροστά του, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Κουλιμπαλί. Οι Δώνης και Κουρμπέλης τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη στα «φτερά» και τους Καμπετσή – Μακέντα μπροστά.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.146 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Τη δυναμική της έδρας του θέλησε να εκμεταλλευτεί από νωρίς ο ΠΑΟΚ, μπαίνοντας στο παιχνίδι με στόχο να βρει δύσκολο γκολ. Πέραν της ευκαιρίας του Βιειρίνια στο τρίτο λεπτό, δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση στα πρώτα λεπτά, η οποία ανησύχησε τον Διούδη. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε μεν επιθετικό σχήμα (με τέσσερις πίσω και δύο φορ) αλλά το πρώτο του μέλημα ήταν να κλείσει αποτελεσματικά τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση, όπως συνέβη στο 6ο λεπτό, με τον Μακέντα να μην σουτάρει μετά την κάθετη του Μπουζούκη.

Ανασταλτικά, το τριφύλλι ήταν σταθερό και έβγαζε τις περισσότερες προωθήσεις των παικτών του Λουτσέσκου, ψάχνοντας απαντήσεις από τη δεξιά πλευρά μέσω των Κουλιμπαλί – Χατζηγιοβάνη. Οι διάδρομοι προς την εστία του Διούδη είχαν κλείσει αποτελεσματικά. Μετά το ημίωρο, ο ΠΑΟΚ αύξησε τα επίπεδα πίεσης, αναγκάζοντας τον Διούδη σε εξαιρετική επέμβαση στο 31′ (από κεφαλιά του Πρίγιοβιτς), ενώ ένα λεπτό αργότερα, το γκολ του Βέρνμπλουμ υποδείχθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Το τρίτο διάστημα πίεσης ήρθε στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να έχει -νωρίτερα- ένα σουτ από πλευράς Καμπετσή, το οποίο κατέληξε εκτός εστίας. Οι παίκτες του Δώνη είχαν οπισθοχωρήσει, ώστε να διατηρηθεί το «μηδέν» στο ημίχρονο, κάτι που συνέβη. Σε αυτό το πρώτο κομμάτι, ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπήσει το ματς μέχρι τα μισά, αλλά από το 25ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες στα πράσινα καρέ. Το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν η προσπάθεια κρατήματος μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι όπως έκλεισε το πρώτο μέρος. Ο Διούδης κατάφερε να βγάλει τη μπάλα άλλες δύο φορές, αλλά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, δεν άργησε η στιγμή να το «πληρώσει». Στο 51ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Ζαμπά, ο Πρίγιοβιτς έκανε το 1-0.

Η εστία του Διούδη παραβιάστηκε και πλέον, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ηρεμήσει το παιχνίδι, καθώς η επιθετικότητα των παικτών του Λουτσέσκου δεν σταμάτησε. Πάντως, η απάντηση κόντεψε να έρθει στο 55′. όταν έπειτα από αντεπίθεση, ο Μπουζούκης έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη (55′). Πάντως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Δώνη δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κρατιέται ψηλά, απειλώντας με πλαγιοκοπήσεις.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Δώνη ήρθε στο 63′ με τον Χατζηθεοδωρίδη να αντικαθιστά τον Χατζηγιοβάνη και το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1, ώστε να ανακοπεί η φόρα των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δημιουργούσαν με μεγαλύτερη ευκολία φάσεις στο δεύτερο μέρος, έχοντας βρει το γκολ. Κι όντως, το παιχνίδι έδειχνε να ισορροπεί, με το τριφύλλι να έχει όμως ως μοναδική απειλή τον Μπουζούκη.

Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Ζαμπά να βγάζει δεύτερη ασίστ στο 76′ για τον Λημνιό, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε, κάνοντας το 2-0. Αμέσως μετά το γκολ, ο Δώνης πέρασε τους Κάτσε και Μουνιέ στη θέση των Καμπετσή και Δώνη, για τα τελευταία λεπτά, με το σκορ να παραμένει ως έχει μέχρι τέλους.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (75′ Λημνιός), Πέλκας (54′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Κάτσε), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (63′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Καμπετσής (77′ Μουνιέ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.