ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η φυσιολογική ήττα και αν αντί του Κύζα έπαιζε ο Μάαε

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 2-0 του καλύτερου ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζει τι χρειάζεται η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό και αποθεώνει τον Δανό διαιτητή Μάαε, σκεπτόμενος τι θα γινόταν ,αν έπαιζε αυτός αντί για τον Κύζα πριν δύο χρόνια στον ημιτελικό κυπέλλου.

Η φυσιολογική ήττα και αν αντί του Κύζα έπαιζε ο Μάαε

Ηρθε η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό, μία ήττα, που την άξιζε με βάση την εικόνα του και την εικόνα των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Παναθηναϊκό, που τώρα χτίζεται, τώρα μαθαίνει και έχει πολλά να μάθει και να κάνει, για να γίνει και πάλι ο Παναθηναϊκός που θέλουν οι φίλοι του.

Το 4-4-2 του πρώτου ημιχρόνου κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά από τις ευκαιρίες με εξαίρεση δύο καλές στιγμές του Πρίγιοβιτς, σε μία από τις οποίες ο Διούδης έκανε την απόκρουση του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα (τον πρόλαβε ο Κρέσπο καθαρά, δεν υπάρχει πέναλτι).Ο Διούδης είναι η αιτία, που ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε πάνω από δύο γκολ.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου γκρέμισε ότι έχτιζε η ομάδα στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν ανόητα λάθη και μετά τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες το γκολ ήρθε στην τρίτη. Η κατηφόρα έγινε μεγάλη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Μπουζούκη, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Το 4-4-2 του πρώτου ημιχρόνου, έγινε 4-2-3-1 στην αρχή του δευτέρου, 4-3-3 μετά το 1-0 και την στιγμή, που ήταν έτοιμος να μπει ο Μουνιέ έγινε το 2-0 και όλα τελείωσαν. Για να πάρει αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει στην καλύτερή τους μέρα και τους 11, που άρχισαν και ο ΠΑΟΚ να μην κάνει το καλύτερό του παιχνίδι. Δεν έγινε αυτό και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Η ομάδα έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, πέρα από κάθε προσδοκία στο πρωτάθλημα.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ είναι ένα μάθημα. Πήγε να το κερδίσει η ομάδα το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε. Όπως δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι «μικροί» να ωριμάσουν τη φετινή χρονιά και η ομάδα το καλοκαίρι να ενισχυθεί σε θέσεις, που πονάει, με ξένους που θα κάνουν την διαφορά και να αποκτήσει μία ισχυρή διοίκηση. Αν δεν γίνουν αυτά ο Παναθηναϊκός και τη νέα χρονιά θα έχει ταβάνι την έξοδο στην Ευρώπη.

*Καταπληκτική η διαιτησία του Μάαε . Αν αντί για τον Κύζα, έπαιζε ο Μάαε πριν δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός θα είχε προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου και όχι ο ΠΑΟΚ. Μακάρι σε λίγο καιρό να μην σφυρίζει ΟΥΤΕ ένα Ελληνας διαιτητής, παρά μόνο ξένοι. Αυτό τους αξίζει, για αυτά, που έχουμε τραβήξει εδώ και 20 χρόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...