ΑΝΑΛΥΣΗ

ΘΕΜΑ: Το 78,2% των λαθών της Τούμπας από μεσαία και επιθετική γραμμή

Οι αριθμοί κάποιες φορές λένε την αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν ξεκάθαρα το μεσοεπιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα χθες, στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Ένα από τα κυριότερα ήταν η πολύ κακή μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Με εξαίρεση τη φάση του Μακέντα στις αρχές του ντέρμπι κι ένα καλό σουτ του Μπουζούκη στην επανάληψη, το «τριφύλλι» δεν απείλησε. Η δημιουργία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς του χθεσινού ντέρμπι, θα καταλάβει από τον αριθμό των λαθών, ότι οι χαφ και μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί της ομάδας ήταν σε κακή μέρα.

Συνολικά, τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν 46. Είναι χαρακτηριστικό ότι απ’ αυτά, τα 36 έγιναν από τη μεσαία και επιθετική γραμμή της ομάδας! Πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 78,2%.

Ο Μπουζούκης είχε ο 8, ο Χατζηγιοβάνης 7, από 5 οι Κουρμπέλης και Δώνης, από 4 οι Καμπετσής και Μακέντα και οι 3 ο Χατζηθεοδωρίδης που μπήκε ως αλλαγή! Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο πολύ εγκλωβίστηκαν οι «πράσινοι» από τους αντιπάλους τους και πόσο πολλά προβλήματα είχαν στο να βγουν μπροστά με αξιώσεις και να γίνουν απειλητικοί στην αντίπαλη εστία. Τα υπόλοιπα λάθη έγιναν από τους Διούδη (3), Ινσούα (2), Κολοβέτσιο (2), Κουλιμπαλί (3).

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» είχαν 43 εύστοχες πάσες και είναι χαρακτηριστικό ότι τις περισσότερες τις έβγαλε ο Ινσούα, που είχε 10. Η βοήθεια στον συγκεκριμένο τομέα από τους χαφ ήταν πολύ μικρή. Κουρμπέλης και Δώνης είχαν 4, όσες και ο Μακέντα, ενώ αρκετές έκανε ο Μπουζούκης (8) και ο Χατζηγιοβάνης (7).

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα κλεψίματα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν στο χθεσινό ντέρμπι συνολικά 42. Κορυφαίος… κλέφτης ήταν ο Ινσούα που είχε 9 και ακολούθησε ο Κουρμπέλης με 7. Χατζηγιοβάνης και Δώνης έκλεψαν από 4 φορές την μπάλα και από 3 οι Μπουζούκης και Κολοβέτσιος.

Exit mobile version