ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Πήρε το διπλό, αλλά προβλημάτισε ξανά

Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Οι «πράσινοι» ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στην Ποντγκόριτσα, αδυνατώντας να καθαρίσουν ένα ματς που φάνταζε στα μέτρα τους, αλλά με κλειδιά τους Ντεσόν Τόμας (14π), Παπαπέτρου (13π - 6ρ), πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague.

Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Πήρε το διπλό, αλλά προβλημάτισε ξανά

Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-72: Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής στα χαρτιά, αλλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάστηκε να βρει τον εαυτό του στο τελευταίο δεκάλεπτο ώστε να απομακρυνθεί από τους γηπεδούχους, οι οποίοι τον ταλαιπώρησαν αρκετά για τρία δεκάλεπτα, ενώ η ομάδα του Πασκουάλ αδικούσε τον εαυτό της, αδυνατώντας να διατηρήσει τα σερί που έχτιζε.

Τα εύστοχα σουτ του Ντεσόν Τόμας, η συνολικά καλή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, η δημιουργικότητα του Καλάθη (πλησίασε το double double με εξάρσεις καλού μπάσκετ) και η ενέργεια που έδωσε ο Παππάς, ήταν τα στοιχεία που έβγαλαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από τη δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να έρθει η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή Euroleague (συνολικό ρεκόρ 3-2).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με το «πρέπει» της νίκης πάνω από το κεφάλι του. Περιθώρια για απώλειες δεν υπήρχαν στην Ποντγκόριτσα κι αυτό το γνώριζαν οι παίκτες του Πασκουάλ. Όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν εύκολα το «πάνω χέρι», έστω και ο αν ο Καλάθης, με τους Θανάση και Παπαπέτρου έδειχναν πιο «ζεστοι» από τους υπόλοιπους. Το 6-9 έγινε 11-9 από πλευράς Μπουντούτσνοστ, με τον Παναθηναϊκό να απαντά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +3 με τον Παπαγιάννη (15-18).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.900 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε βρει ρυθμό «κόβοντας» ό,τι κινείται (δύο στοπ) και ο Ντεσόν Τόμας έβαλε δύο σουτ για το πράσινο +9 (17-26), αλλά στη συνέχεια χάθηκαν τα εύκολα σουτ και μαζί η ευκαιρία να παγιωθεί μια καλή διαφορά ενόψει του ημιχρόνου. Κάπως έτσι, δια χειρός Όμιτς, η Μπουντούτσνοστ βρήκε την ευκαιρία να «απαντήσει» στο πράσινο σερί και να φέρει το ματς στα ίσα (29-29, 19′) με το ημίχρονο να τελειώνει στο 31-31.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν σε ορισμένες στιγμές να είναι έτοιμος να… αρπάξει τις ευκαιρίες για να ξεφύγει στο σκορ. Αυτό έγινε με τον Καλάθη να ανεβάζει εκ νέου στροφές και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα (ασίστ), δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τριφύλλι (47-50, 30′), έπειτα από εκατέρωθεν σουτ από Λοτζέσκι και Κλαρκ. Η αδυναμία εύρεσης ρυθμού στην επίθεση, έδινε στη Μπουντούτσνοστ το δικαίωμα να ελπίζει.

Αν και τα πρώτα σουτ από τη γωνία δεν βρήκαν καν τη στεφάνη, τα επόμενα από Λεκαβίτσιους και Τόμας πέρασαν στο διχτάκι, ο Παππάς βρήκε ρυθμό και ο Παπαπέτρου συνέχισε την καλή του εμφάνιση, με αποτέλεσμα το +3 να γίνει +13 για το Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς (55-68, 35′). Οι Μαυροβούνιοι βρήκαν τρόπο να επανέλθουν, φτάνοντας το παιχνίδι στο -4 στο τελευταίο λεπτό, αλλά ο Παππάς από τη γραμμή έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-31, 47-50, 67-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.