ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: «Πάτησε» την ΑΕΚ, αλλά έμεινε στο μηδέν

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, δεν ένιωσαν σοβαρή απειλή από την ομάδα του Ουζουνίδη, αλλά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, μένοντας στο μηδέν απέναντι στην ΑΕΚ. Φοβερή η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: «Πάτησε» την ΑΕΚ, αλλά έμεινε στο μηδέν

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Δώνης άφησε εκτός τον Δημήτρη Κολοβέτσιο και επέλεξε τριάδα στην άμυνα, τους Πούγγουρα – Μαυρομμάτη και Γιόχανσον, με τους Κουλιμπαλί και Ινσούα μπακ χαφ, τον Χρήστο Δώνη και τον Κουρμπέλη στα χαφ και μπροστά τους το δίδυμο Χατζηγιοβάνη – Μπουζούκη, με τον Μακέντα σε θέση σέντερ φορ.

Το ματς

Με πάθος και δυναμισμό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός που θέλησε να «στριμώξει» από νωρίς στα σχοινιά την ΑΕΚ και να την αιφνιδιάσει. Θα μπορούσε να το κάνει εάν η σέντρα του Κουλιμπαλί στο πρώτο λεπτό έβρισκε κάποιον στην περιοχή, η το καλό σουτ του Γιόχανσον έβρισκε στόχο στο τέταρτο λεπτό.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο δυναμισμός αυτός… έσβησε στην πορεία, καθώς η ΑΕΚ θέλησε να πάρει χώρο στο γήπεδο και πίεσε περισσότερο για να βγει μπροστά. Το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό από πλευράς φάσεων από πλευράς τριφυλλιού. Μέχρι το 30ο λεπτό, η ομάδα του Δώνη αμυνόταν υποδειγματικά, μην αφήνοντας να γίνει ούτε τελική στην εστία του Διούδη, όμως στην επίθεση δεν έβρισκε τους χώρους για να δημιουργήσει και να απειλήσει.

Το πεντάλεπτο 30-35′ άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τους φουλ-μπακ να ανεβαίνουν και τον άξονα να πιέζει τις επιστροφές, βγάζοντας έτσι την ευκαιρία του 31ου λεπτού, όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε από τον Τσιγκρίνσκι και έβγαλε τον Μακέντα τετ-α-τετ, με τον Ιταλό να βλέπει τον Μπάρκα να βγάζει το σουτ του. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του τριφυλλιού (αλλά και του ματς) στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να ανησυχεί τον Διούδη μόνο μέσω της σκαστής (αλλά αδύναμης) κεφαλιάς του Πόνσε.

Το πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε αρκετά με το αντίστοιχο της εκκίνησης. Οι δύο ομάδες δεν έπαιρναν πολλές πρωτοβουλίες επιθετικά, ωστόσο αυτή τη φορά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατέγραψε τις πιο σημαντικές στιγμές, όπως εκείνη του Λιβάγια την οποία έδιωξε ο Διούδης. Ο Δώνης, βλέποντας ότι το τριφύλλι ήθελε… τονωτική ένεση στον άξονα και στα άκρα, αποφάσισε να αποσύρει τον Χατζηγιοβάνη, τοποθετώντας στη θέση του τον Χατζηθεοδωρίδη, αλλά και τον Κάτσε στη θέση του Χρήστου Δώνη.

Μετά τις αλλαγές ήρθε το δεύτερο «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού που μετά το 60′ κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα και βρήκε δύο κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν τις κεφαλαιοποίησε.  Στο 66′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μπουζούκης σούταρε με το δεξί εκτός εστίας, αν και βρισκόταν σε πολύ καλή θέση εντός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουζούκης «σέρβιρε» για τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έφτασε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά το πλασέ του ήταν «χλιαρό», με τον Μπάρκα να μπλοκάρει.

Στο 84′, ο Δώνης έκανε την τελευταία του κίνηση, αποσύροντας τον κινητικότατο αλλά κουρασμένο Μπουζούκη, βάζοντας στη θέση του τον Άντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος ήταν κινητικός, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, όπως αυτή στον Μακέντα, ο οποίος πλάσαρε στην αγκαλιά του Μπάρκα, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Δώνης (62′ Κάτσε), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62′ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Μακέντα

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81′ Άλεφ), Λιβάγια, Μάνταλος, Μπογέ (72′ Γκάλο), Πόνσε (78′ Κλωναρίδης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.