ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Έφτιαξε» τον κόσμο του, η νίκη θα έρθει στο επόμενο ντέρμπι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εμφάνιση της ομάδας του Δώνη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η οποία δεν έφερε τη νίκη μα «έφτιαξε» τους οπαδούς, αλλά και για το παιχνίδι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

«Έφτιαξε» τον κόσμο του, η νίκη θα έρθει στο επόμενο ντέρμπι!

Και το ΟΑΚΑ «έκαιγε» και η ομάδα «δάγκωνε», αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος σε ένα ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά κέρδισε ΟΛΟ τον κόσμο του με την μπάλα που έπαιξε και με το πάθος των παικτών, που έλιωνε σίδερα.

Είναι από αυτά τα 0-0, που σε «χορταίνουν» και στο τέλος του αγώνα σε κάνουν να λες: «Μπες μέσα ρε κωλόμπαλα σε τόσες ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη». Τρεις καθαρές ευκαιρίες είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε μία ΑΕΚ, που είχε μεγάλη δόση τύχης και έφυγε με βαθμό από το ΟΑΚΑ. Στη μία ο Μακέντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα σε τετ-α-τετ, μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Κουρμπέλη και ασίστ. Στη δεύτερη, ο Μπουζούκης βρήκε από απόκρουση παίκτη της ΑΕΚ την μπάλα στρωμένη μέσα στην περιοχή και με την εστία απέναντί του. Σημάδεψε γωνία, αλλά η μπάλα για λίγο δεν βρήκε στόχο. Και στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία, από πάσα του Μπουζούκη, ο Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά βιάστηκε να σουτάρει και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Η νίκη δεν ήρθε και για αυτό υπάρχει στενοχώρια στην ομάδα, στον Δώνη και στους παίκτες και αυτό δείχνει σωστή νοοτροπία. Ανεξάρτητα από το 0-0, όμως, με την εμφάνιση αυτή ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα μπροστά. Έδειξε, ότι μπορεί και στα ντέρμπι, μπορεί και στα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και αν η νίκη δεν ήρθε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα έρθει στο επόμενο ντέρμπι, αρκεί η ομάδα να παίξει με το ίδιο πάθος και να έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στις ευκαιρίες, που θα κάνει.

Το 3-4-3 του Δώνη πέτυχε απόλυτα. Αμυντικά ο Παναθηναϊκός είχε έναν, δύο κινδύνους, από ατομικά λάθη που έγιναν, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έκαναν την σωστή τελική πάσα, στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, που ήταν και το διάστημα, που η ΑΕΚ κάπως απείλησε. Από κει και πέρα η ομάδα του Δώνη δεν είχε κανένα κίνδυνο και επιθετικά έκανε πολλά πράγματα, που δεν αποτυπώνονται με το τελικό 0-0. Με τον Κουρμπέλη ηγέτη της προσπάθειας (ήταν παντού στο γήπεδο), τον Ινσούα να είναι απροσπέλαστος και να σβήνει τον Μπογέ και τον Μάνταλο, τον Γιόχανσον να κάνει κτήμα του την δεξιά πλευρά (μέχρι που κουράστηκε, λόγω του ότι δεν έχει ρυθμό) και τον Μπουζούκη να τρέχει παντού και να δημιουργεί πανικό στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο τη νίκη και με το παιχνίδι, που έκανε σχεδόν… εξαφάνισε την πρωταθλήτρια από το γήπεδο.

Ο κόσμος έφυγε γεμάτος από το γήπεδο, λόγω αυτών που είδε και όχι από το αποτέλεσμα, αφού μόνο η νίκη κάνει χαρούμενο τον κόσμο της ομάδας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν απίστευτη. Η ομάδα ξεσήκωσε τον κόσμο και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά. Ο Δώνης και τα παιδιά του μας κάνουν περήφανους με αυτό, που βλέπουμε στο γήπεδο. Αλλά η συνέχεια θα είναι καλύτερη, αρκεί να συνεχιστεί η οικονομική σταθερότητα, που υπάρχει.

*Το χειροκρότημα του κόσμου του Παναθηναϊκού στον Μαρίνο Ουζουνίδη πριν την έναρξη του αγώνα δείχνει ότι αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθεια που έκανε πέρυσι ο Έλληνας τεχνικός κόντρα σε όλους και όλα, για να μπορέσει σήμερα η ομάδα να παίζει στην Σούπερλιγκα και να μην διαλυθεί από τις προσφυγές παικτών, που έμειναν και σήμερα για να είναι πρωταγωνιστές της ομάδας που βλέπουμε . Ο κόσμος της ομάδας, που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι σέβεται αυτούς, που προσφέρουν στην ομάδα, το έκανε και χθες και αυτό είναι το μεγαλείο του κόσμου του Παναθηναϊκού, που τον κάνει μοναδικό στην Ελλάδα…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.