ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παναθηναϊκός: Αουτσάιντερ και στο Καραϊσκάκη, αλλά…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη "μαγική εικόνα" στο χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, τη νίκη σε κάθε επίπεδο του Γιώργου Δώνη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Παναθηναϊκός: Αουτσάιντερ και στο Καραϊσκάκη, αλλά...

Πριν αρχίσει η τριάδα των μεγάλων παιχνιδιών (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) είχαμε αναφέρει, μέσω αυτής εδώ της διαδικτυακής γωνιάς, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να κάνει ζημιές στα ντέρμπι. Εξηγούσαμε, φυσικά, ότι οι «πράσινοι» θα είναι το αουτσάιντερ και στα τρία ματς, όμως θα φανούν ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Κι αν στην Τούμπα η εμφάνιση ήταν κακή και το αποτέλεσμα ήταν άσχημο, στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει ότι αδικείται από το 0-0.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν εξαιρετική σε όλα. Για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν σε όλα. Της έλειψε το τελείωμα, άρα και το γκολ. Όλα τα υπόλοιπα, οι «πράσινοι» τα έκαναν πάρα πολύ καλά. Το 3-4-3 βγήκε άψογα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι, αν εξαιρέσουμε δυο φάσεις έπειτα από ατομικά λάθη, δεν απειλήθηκαν από την ΑΕΚ, αφού κατάφεραν να εγκλωβίσουν κάθε επιθετικό ατού της ομάδας και με τρομερή δουλειά στη μεσαία γραμμή, να κόψουν την Ενωση στη μέση. Από εκεί και πέρα, πρέσαραν, είχαν τρομερό πάθος με αποτέλεσμα να βγαίνουν σχεδόν πάντα πρώτοι στις μπάλες και να κερδίζουν τις μονομαχίες και έκαναν 4-5 κλασικές ευκαιρίες, από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν βάλει την μπάλα στα δίχτυα και να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν τα κατάφεραν, είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω μη ευστοχίας.

Οι 30.000 οπαδοί που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο χειροκρότησαν, διότι είδαν την ομάδα τους να κάνει στο γήπεδο σπουδαία πράγματα. Ακόμη κι αν δεν ήρθε η νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια, -η οποία χθες είδε για πρώτη φορά φέτος μια ομάδα να της βάζει τόσα δύσκολα μαζί-,  ο κόσμος αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια και την εξαιρετική απόδοση. Ο Δώνης νίκησε κατά κράτος τον Ουζουνίδη (Ο Εβρίτης χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και δικαίως. Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε πέρυσι υπό δύσκολες συνθήκες) και ο Παναθηναϊκός πήρε ένα βαθμό, αλλά έφυγε από το γήπεδο πικραμένος, γνωρίζοντας ότι με βάση την εικόνα του αγώνα, η νίκη θα ήταν και το δίκαιο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το τρίτο και τελευταίο ντέρμπι για τον πρώτο γύρο. Το απόλυτο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανεξάρτητα από το αν η αίγλη του τριφυλλιού- σε επίπεδο ποιότητας και ονομάτων- έχει χαθεί, το Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός παραμένει το… φιλέτο, παραμένει η μητέρα των μαχών.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει ξανά ως αουτσάιντερ. Κανείς δεν αμφιβάλλει γι  αυτό. Με χαμηλούς τόνους, δίχως πολλά λόγια, με πολλή δουλειά και μελέτη του αντιπάλου. Είναι, φυσικά, ικανός να κάνει τη ζημιά. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστικός και να παλέψει το παιχνίδι. Αυτή θα είναι και η φιλοσοφία του. Το τι θα συμβεί και που θα μπορέσει να το φτάσει η ομάδα, θα φανεί. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν πρόκειται να βρει απέναντί του έναν εύκολο αντίπαλο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE