Μηχανή του χρόνου

Derby stories: «Διπλό» στο Καραϊσκάκη σε ματς – παρωδία!

Ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι όλων των εποχών έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 1990, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Νικητής ο Παναθηναϊκός με σκορ 4-3!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί γκολ και φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 49′ ο Καλιτζάκης με κεφαλιά ανοίγεο το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Ντέταρι ένα λεπτό αργότερα.

Λίγο αργότερα, ο Μαραγκός εξαπολύει ένα σουτ – κεραυνό, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν μέσα από τη γραμμή του τέρματος. Ο επόπτης συνεχίζει προς τη σέντρα, αλλά η κατακύρωση του γκολ, εξοργίζει παίκτες και οπαδούς του Ολυμπιακού, που εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και γίνεται το «μάλε βράσε»! Ο 19χρονος τότε, Αντώνης Νικοπολίδης, δέχεται με πέτρα στον ώμο και τη θέση του παίρνει ο Αμπαδιωτάκης!

Μετά από ένα 20λεπτο, το παιχνίδι  συνεχίζεται με τους οπαδούς του γηπεδούχου να σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο ταρτάν του σταδίου. Ο Αργύρης Σαλιαρέλης επιτίθεται στους οπερατέρ και η ένταση συνεχίζεται!

Στο 82’, ο Τσαλουχίδης ισοφαρίζει, αλλά δυο λεπτά αργότερα, ο Αντωνίου κάνει το 2-3! Στο 88΄, ο ερυθρόλευκος, τότε, Αποστολάκης κάνει το 3-3, αφού η μπάλα, σε σουτ που κάνει βρίσκει σε… πέτρα, ξεγελά τον Αμπαδιωτάκη και καταλήγει στα δίχτυα!

Οι οπαδοί των δυο ομάδων, φωνάζουν πως το ντέρμπι είναι στημένο! «Είναι στημένο;», φωνάζουν οι μεν, «Ναι», απαντούν οι δε!  Όμως, στο 94’, ο Γιάννης Σαμαράς με εντυπωσιακή προσπάθεια πλασάρει για το 3-4 και οι πανηγυρισμοί στο πέταλο των οπαδών του «τριφυλλιού» ξεκινούν! Ένα από τα μεγαλύτερα «διπλά» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, σε συνθήκες «ζούγκλας»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version