ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Φέτος πεντάδα, του χρόνου διεκδικητής του τίτλου

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για αυτά που πλέον δεν έχει να αποδείξει ο Παναθηναϊκός, για την ΑΕΚ που αισθάνεται τυχερή με τον βαθμό, το ντέρμπι στο Φάληρο και τις σκιές που εξακολουθούν να υπάρχουν στα διοικητικά.

Φέτος πεντάδα, του χρόνου διεκδικητής του τίτλου

Ο τίτλος δεν είναι για να… τραβήξει κλικς. Ούτε για να φουσκώσει μυαλά. Ούτε για να προσφέρει αισιοδοξία σε ένα κοινό που το έχει ανάγκη σαν αυτό του Παναθηναϊκού. Ο τίτλος είναι πέρα ως πέρα αληθινός και πηγάζει απ’ αυτό που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο.

Με σχεδόν συμπληρωμένο το 1/3 του φετινού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός που κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν πως είναι… φαβορί για υποβιβασμό, έχει μαζέψει αγωνιστικά 20 πόντους. Θα ήταν στο -3 από την κορυφή αν δεν υπήρχε το -6 στο ξεκίνημα της χρονιάς. Θα κοιτούσαν οι αντίπαλοι το πρόγραμμά του για να δουν που μπορεί να “γκελάρει” ώστε να τους φύγει ο… μπελάς που τους βρήκε. Ας κάνουν υπομονή. Θα το κοιτάζουν από την επόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει στα ίσια η βαθμολογία.

Ο φετινός Παναθηναϊκός, μετά και την εμφάνισή του απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία ανάγκασε σε ρόλο κομπάρσου και την έκανε να φύγει από το γήπεδο… χαρούμενη που “έκλεψε” έναν βαθμό, έχει ξεκάθαρο στόχο πλέον: να μπει στην πρώτη πεντάδα και να “σβήσει” τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Θα το καταφέρει. Το ποδόσφαιρο στο τέλος πάντα δικαιώνει αυτούς που το σέβονται. Και ο Παναθηναϊκός του Δώνη το σέβεται και με το παραπάνω. Έχει αρχή, μέση, τέλος. Έχει ξεκάθαρο στόχο μέσα στο γήπεδο, έχει τρομερή τακτική συμπεριφορά, καταπληκτική προσήλωση στον στόχο. Γι’ αυτό θα πετύχει τους φετινούς του στόχους και θα βάλει πλώρη, κάνοντας το απαιτούμενο restart, για τους επόμενους.

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.210 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο φετινός στόχος – πρέπει να – είναι διπλός. Η είσοδος στην πρώτη πεντάδα και η διεκδίκηση του Κυπέλλου. Μπορούν οι πράσινοι να φτάσουν ψηλά στον θεσμό, όπως το είχαν κάνει και το 2014, σε μια χρονιά παρόμοια – μα όχι ίδια – με τη φετινή. Δεν τους λείπει κάτι. Κοτζάμ… πρωταθλήτρια και έπρεπε να της είχαν βάλει τουλάχιστον δύο στο… χαλαρό. Γιατί να φοβηθούν να κοιτάξουν στα μάτια όλες τις ομάδες;

Αυτό που μας δείχνει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο τη φετινή σεζόν στέλνει μήνυμα και για τις επόμενες. Ο Παναθηναϊκός του Δώνη, με ένα χρόνο δουλειάς στην πλάτη του, με τον ίδιο κορμό, με τον ίδιο ενθουσιασμό και τη στήριξη του κόσμου και με 3-4 καλές προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών, μπορεί την επόμενη σεζόν να είναι κανονικός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από το μηδέν, ξεκινώντας με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση διαφορετική από τη φετινή και με παίκτες που θα έχουν… μεγαλώσει. Και ηλικιακά και ποδοσφαιρικά.

Αυτό το πρότζεκτ πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού και να εξελιχθεί με τη βοήθεια της – όποιας – διοίκησης. Και τον Γενάρη και το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά αυτό που θα πρέπει τώρα να μας απασχολεί είναι το αγωνιστικό.

Διότι το διοικητικό εξακολουθεί να “μπάζει” από παντού. Τυχεροί είναι και οι πρώην και οι νυν και οι… επόμενοι, που η ομάδα πάει καλά και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Δεν θα παραμένουν, όμως, όλα στην… αφάνεια και στις σκιές για πάντα…

ΥΓ: Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είναι το… κερασάκι στην τούρτα των τριών σερί μεγάλων αγώνων αυτών των παιδιών. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν συμβεί, αυτοί οι παίκτες βγαίνουν απ’ αυτή την τριάδα κερδισμένοι. Και αυτό θα είναι κάτι που θα τους συνοδεύει στη συνέχεια.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.