ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-76: Πρόκριση στα ημιτελικά με Καλάθη σε φόρμα

Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-76: Ο Νικ Καλάθης, ο Ντεσόν Τόμας και ο Στεφάν Λάσμε έδωσαν στο τριφύλλι το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, βοηθώντας την ομάδα στο να καταβάλλει την αντίσταση του μαχητικού Προμηθέα στην Πάτρα.

Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-76: Πρόκριση στα ημιτελικά με Καλάθη σε φόρμα

Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-76: Οι «πράσινοι» πήραν το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου ήδη βρίσκονται οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Κύμη, καταβάλλοντας με αρκετή δυσκολία την αντίσταση του Προμηθέα στην Πάτρα.

Εξαιρετικός για το τριφύλλι ο Καλάθης, που σημείωσε 15 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ και κατέβασε 3 ριμπάουντ, πολύ καλός ο Τόμας (12 πόντοι – 4 ριμπάουντ), στο κλίμα του ματς ο Λάσμε (10π).

Το ματς

Από τις πρώτες επιθέσεις φάνηκε ότι θα εξελισσόταν ένα γρήγορο και «ανοιχτό» παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά και πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ από νωρίς (16-16′ 6′) και τον Προμηθέα σε θέση οδηγού (19-18), προτού αναλάβει δράση ο Καλάθης. Ο Νικ ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, βρίσκοντας χώρο να κάνει το παιχνίδι του και οδήγησε το τριφύλλι σε επί μέρους 9-2 (21-27) για να κλείσει το δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο +5 (24-29).

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλάθης οδηγούσε εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (13π), αλλά έπρεπε να πάρει… ανάσες, πράγμα που έγινε. Με τον Παππά και τον Λεκαβίτσιους, οι «πράσινοι» άργησαν να βρουν ρυθμό και δέχθηκαν το 8-2 του Προμηθέα (32-31, 15′) που ξαναπήρε το προβάδισμα στα χέρια του. Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ αρκούσε για να αφυπνίσει άπαντες, με τον Παναθηναϊκό να αλλάζει πρόσωπο και να παίζει μυαλωμένα και αποτελεσματικά. Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου έβαλε 15 πόντους, δέχθηκε 7 και πήγε με το +7 στα αποδυτήρια (39-46).

Η διαφορά αυτή αυξήθηκε σταδιακά, όταν ο Κιθ Λάνγκφορντ επέστρεψε και έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του, την ώρα που ο Προμηθέας είχε χάσει τον ρυθμό του, λόγω και της καλύτερης αντιμετώπισης των πρασίνων στην άμυνα. Το τριφύλλι έφτασε στη μάξιμουμ απόσταση (43-58, 26′), την οποία δεν διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, καθώς οι Πατρινοί φρόντισαν να μειώσουν την ψαλίδα στους έντεκα πόντους (50-61).

O Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στα τέλη του τρίτου και στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, δίνοντας την ευκαιρία στον Προμηθέα να ροκανίσει κι άλλο τη διαφορά και να μειώσει στους επτά (61-68), παρά την ενέργεια που έδωσε στο τριφύλλι ο Παππάς.

Τα δεκάλεπτα: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.