ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Αυτά θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Αυτά θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι αιωνίων πλησιάζει και ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για το τελευταίο από τα τρία μεγάλα ματς του πρώτου γύρου (έπειτα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και για το πρώτο μεγαλύτερο της φετινής σεζόν. Μπορεί οι «πράσινοι» να μη θυμίζουν σε τίποτα μεγάλες ομάδες του παρελθόντος, λόγω της διοικητικής κρίσης η οποία γιγαντώθηκε πέρυσι, αλλά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός παραμένει το σπουδαιότερο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλα τα υπόλοιπα περνάνε σε δεύτερη μοίρα, όταν κοντράρονται οι «πράσινοι» με τους «ερυθρόλευκους». Αυτό θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή.

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ, η ομάδα του Γιώργου Δώνη πηγαίνει στο Φάληρο με έναν και μοναδικό στόχο: Να κάνει τη ζημιά στον μεγάλο του αντίπαλο. Όπου «ζημιά», βάλτε αρχικά τη λέξη «νίκη» και στη συνέχεια τη λέξη «βαθμός». Φυσικά και δε θα είναι απογοητευμένοι στο «τριφύλλι» αν πάρουν ισοπαλία. Όμως, ο πρώτος στόχος για το «τριφύλλι» είναι το τρίποντο. Αυτό λέει ο Γιώργος Δώνης και αυτό προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές του. Οι «πράσινοι» θα κατέβουν στο Καραϊσκάκη με σκοπό να κυνηγήσουν τη νίκη, γνωρίζοντας, φυσικά, τις δυσκολίες που θα έχουν απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα απ’ αυτούς.

Ο Παναθηναϊκός, που είναι το αουτσάιντερ στο μεγάλο ντέρμπι, πρέπει να κάνει μια σειρά από πράγματα για να καταφέρει να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα των «ερυθρόλευκων». Αυτά είναι τα παρακάτω:

-Να αντέξει στην πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός στα πρώτα 15-20 λεπτά. Είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα κατέβουν στο γήπεδο με σκοπό να… πνίξουν (ποδοσφαιρικά πάντα) τους «πράσινους». Θα πιέσουν ψηλά, θα έχουν τον ενθουσιασμό του κόσμου τους και θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Εκεί, λοιπόν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε λάθος για το «τριφύλλι». Σε αυτό το διάστημα το καθαρό μυαλό, οι μη περιττές ενέργειες, η ηρεμία και όχι ο «φόβος», είναι αυτά τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο, προκειμένου να μην μπουν από νωρίς τα πολύ δύσκολα για την ομάδα. Το ξεκίνημα στο ντέρμπι είναι ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα.

-Να εφαρμοστεί πιστά το πλάνο του προπονητή, το οποίο σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει εξουδετέρωση των επιθετικών ατού του Ολυμπιακού, πάθος και δύναμη στις διεκδικήσεις, και πρέσινγκ ψηλά, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες προυποθέσεις για επικίνδυνες επιθέσεις. Ο, τι έγινε και με την ΑΕΚ, δηλαδή, μόνο που σε εκείνο το ματς, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

-Η προσήλωση στο τακτικό κομμάτι θα είναι, πιθανότατα, το Α και το Ω για τον Παναθηναϊκό. Γιατί το λέμε αυτό; Ο Ολυμπιακός θα ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει. Στοιχεία που δεν έχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό οι «πράσινοι». Εκεί, όμως, που δείχνουν να υπερτερούν έναντι του αντιπάλου τους είναι στο διάβασμα του παιχνιδιού και στην εφαρμογή της τακτικής στο χορτάρι. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είναι περισσότερο… στρατιώτες. Αυτό το έχουν δείξει στα περισσότερα φετινά ματς και θα πρέπει να το δείξουν και στο ντέρμπι της Κυριακής.

-Ο Παναθηναϊκός δε θα πρέπει να σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Κοινώς, δε θα πρέπει να γίνει ό, τι και με την ΑΕΚ. Όπως γράψαμε και παραπάνω, το πρώτο μέλημα θα είναι το μηδέν παθητικό, αλλά μην περιμένετε να δείτε έναν Παναθηναϊκό να ταμπουρώνεται. Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, δεν είναι και τέτοιος προπονητής ο Γιώργος Δώνης για να το κάνει αυτό. Οι «πράσινοι» θα είναι συντηρητικοί, αλλά θα επιτεθούν. Στις ευκαιρίες, λοιπόν, που λογικά θα τους δοθούν θα πρέπει αυτή τη φορά να είναι αποτελεσματικοί. Ο Μακέντα, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, οφείλει να δώσει το κάτι παραπάνω, αν του δοθεί η ευκαιρία να σκοράρει. Εχει την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία για να το κάνει, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ