ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μακέντα: “Γι’ αυτό επέλεξα τον Παναθηναϊκό – Να σκοράρω στο Καραϊσκάκη”

Για την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Φεντερίκο Μακέντα στο tuttomercato.

Μακέντα:

Για την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Φεντερίκο Μακέντα στο tuttomercato.

Για την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τους στόχους της νέας του ομάδας, αλλά και του ίδιου μίλησε ο Φεντερίκο Μακέντα στο tuttomercato. Ο Ιταλός φορ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε, επίσης, και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την επιθυμία του να βάλει γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακέντα

«Στην αρχή δεν ήταν εύκολο. Το αγωνιστικό επίπεδο μου ήταν χαμηλότερο σε σχέση με των συμπαικτών μου και η ομάδα είχε δουλέψει στην προετοιμασία χωρίς εμένα. Είχα φροντίσει να είμαι προπονημένος, αλλά χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα για να φτάσω στο 100%».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.373 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην εκκίνηση έβαλες 3 γκολ και είχες 1 ασίστ, αλλά μετά δεν είχες ανάλογη συνέχεια…

«Είμαι χαρούμενος, νιώθω την εμπιστοσύνη του προπονητή, της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή. Για μένα είναι σημαντικά συναισθήματα και είμαι πεπεισμένος ότι θα έχω καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον».

Γιατί διάλεξες τον Παναθηναϊκό;

«Είχα πολλές προτάσεις από την Ιταλία και το εξωτερικό. Αλλά σε αυτό το σημείο της καριέρας μου ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, που να είναι ανταγωνιστικό. Επέλεξα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαία ιστορία».

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη, όπως στο παρελθόν. Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος και δεν θα μπορούσε να ήθελε κάτι διαφορετικό. Η ομάδα έχει ποιότητα και παρά τα προβλήματα, ο στόχος μας είναι να παίξουμε στην Ευρώπη. Αρχίσαμε τη σεζόν με -6 βαθμούς, που αν τους είχαμε θα ήμασταν τρίτοι στη βαθμολογία. Τώρα, επιδιώξουμε να βελτιωνόμαστε και στους δύο τελευταίους μήνες του πρωταθλήματος, θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Έχουμε πολλούς νεαρούς με ταλέντο στο ρόστερ, αλλά στοχεύουμε στην Ευρώπη».

Σε μία ομάδα με τόσους νεαρούς πρέπει να έχεις το ρόλο του οδηγού…

«Ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω τέτοια ευθύνη, να είμαι από τους ηγέτες της ομάδας. Θα παραδεχτώ ότι μου αρέσει πολύ. Τα παιδιά με ακούνε και είμαι χαρούμενος και προσπαθώ να τους βοηθώ όλους. Απολαμβάνω και τον τρόπο παιχνιδιού μας, γιατί πάντα παίζουμε επιθετικά και δημιουργικά».

Οι οπαδοί είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Επέλεξα τον Παναθηναϊκό και για αυτό το λόγο. Έψαχνα νέα κίνητρα και οπαδούς που σου δίνουν κάτι περισσότερο από μία απλή υποστήριξη. Το Σάββατο παίξαμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, στο πιο σημαντικό ελληνικό ντέρμπι. Θα κάνω τα πάντα για να σκοράρω και να χαρίσω χαρά στον κόσμο μας, όπως και στον εαυτό μου. Εδώ και μία εβδομάδα δεν μιλάμε για οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό το παιχνίδι».

Στην ηλικία των 27, επέλεξες την Ελλάδα. Αλλά, θα ήθελες να πεις κάτι στους προπονητές και γενικότερα στο ιταλικό ποδόσφαιρο;

«Δεν έχω να πω τίποτα σε κανέναν. Έκανα μία συνειδητή επιλογή και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στον αγωνιστικό χώρο. Εδώ ωριμάζω ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, μεγαλώνω και στο μέλλον θα ήθελα να επιστρέψω και να ζήσω σπουδαία συναισθήματα».

Σκέφτεσαι την επιστροφή στην Premier League ή στην Serie A;

«Θα ήταν τιμή μου να γυρίσω στην Premier League. Αλλά και η Serie A είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Όμως, τώρα απολαμβάνω την εμπειρία μου στον Παναθηναϊκό».

Τι σκέφτεσαι για τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γιουβέντους;

«Είδα το παιχνίδι και πρέπει να πω ότι ήταν περίεργο. Η Γιουβέντους άξιζε να νικήσει 2 ή 3-0. Είδα ξεκάθαρα την ανωτερότητα της, αλλά η Γιουνάιτεντ άντεξε και βρήκε το κουράγιο να αντεπιτεθεί. Το σημαντικότερο ήταν η νοοτροπία της Γιουνάιτεντ: ποτέ δεν τα παρατάμε, βάζουμε κουράγιο και καρδιά. Στο τέλος δικαιώθηκαν».

Πάντως, γενικά αυτή δεν ήταν μία από τις ιστορικές στιγμές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

«Είναι αλήθεια, γιατί η Γιουνάιτεντ πάντα ήταν στην κορυφή και τα τελευταία χρόνια δεν τα καταφέρνει. Πιστεύω ότι το φορτίο από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον  είναι δυσβάστακτο, αλλά θεωρώ ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο και είμαι πεπεισμένος ότι στο άμεσο μέλλον, θα επιστρέψουν στην ελίτ της Ευρώπης».

Κριστιάνο Ρονάλντο: παίξατε μαζί στη Γιουνάιτεντ. Τι πιστεύεις για την απόκτηση του από τη Γιουβέντους;

«Δεν έχω νέα από τον Κριστιάνο εδώ και καιρό, αλλά στη Γιουνάιτεντ ήμασταν καλοί φίλοι. Με εντυπωσίαζε τότε και με εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο τώρα. Όταν ήταν μικρός και ήμασταν μαζί στην Αγγλία, είχε μείνει άναυδος από την επιθυμία του να βελτιωθεί. Τώρα, που είναι 33 ετών, με εκπλήσσει ακόμα περισσότερο γιατί η επιθυμία του έχει μεγαλώσει. Ο Κριστιάνο έχει τη νοοτροπία να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει και δεν έχει, αξίζει να παίζει στο ανώτατο επίπεδο και αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...