ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Άλλη σημασία αυτό το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει στο Panathinaikos24 τη σημασία που έχει για το τριφύλλι το ντέρμπι στο Φάληρο αλλά και τα εμπόδια που αναμένεται να συναντήσει η ομάδα του Δώνη στο ματς.

Άλλη σημασία αυτό το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό!

Αυτό το ντέρμπι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, για αυτό αν η ομάδα καταφέρει και πάρει αποτέλεσμα θα δώσει την μεγαλύτερη χαρά στους φίλους της και θα απογειωθεί ψυχολογικά στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα, που επί 20 χρόνια έκανε τα μύρια όσα στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να παίρνει τίτλους. Πέναλτι ψεύτικα αμέτρητα, οφ-σάιντ γκολ άπειρα, κανονικά γκολ αντιπάλων που ακυρώνοντας ως οφσάιντ(κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη), σκάνδαλα με αποφάσεις αρμόδιων οργάνων, αφαιρέσεις βαθμών του Παναθηναϊκού, για γεγονότα που ο Ολυμπιακός την… έβγαζε με ένα προστιματάκι. Είκοσι χρόνια πραγματικού βιασμού της νοημοσύνης μας.

Οι τύποι έκαναν και κάνουν το άσπρο μαύρο. Ακόμα το κάνουν. Τα έσπασαν στην Πάτρα και λένε ότι φταίει οπαδός του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια λένε να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Θα τους βόλευε τρελά, διότι τόσα χρόνια δεν έχουν μάθει να χάνουν, δεν έχουν μάθει να τιμωρούνται. Και τώρα, που πάει να γίνει κάτι στο ποδόσφαιρο και το 50-50 είναι εδώ, αυτοί που έχουν μάθει τόσα χρόνια στο 100-0 δεν αντέχουν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για αυτό και το ντέρμπι της Κυριακής είναι άλλο ντέρμπι. Και ο Δώνης με τους παίκτες το ξέρουν καλά. Στα δύο προηγούμενα ντέρμπι η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει. Έκανε ένα καλό ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και περίπου 75 λεπτά καλά με την ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ είχε καθαρές ευκαιρίες να κερδίσει, αλλά δεν βρήκε στόχο. Με τον ΠΑΟΚ είχε μία, δύο καλές στιγμές, αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο. Σε αυτό το ματς η μισή ευκαιρία πρέπει να γίνει γκολ, για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός. Και είναι πολλά τα δύο 90λεπτα χωρίς γκολ για την ομάδα.

Νομίζω, ότι το γκολ θα έρθει. Και από κει και πέρα χρειάζεται αμυντική προσήλωση 90 λεπτά. Οι αντίπαλοι, θα πιέσουν, θα… βουτήξουν, θα κάνουν τα πάντα, για να προκαλέσουν τρόμο στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσήλωση στο πλάνο του Γιώργου Δώνη, που πιθανότατα θα παίξει περίπου όπως με την ΑΕΚ με κάποια άλλα πρόσωπα. Και ίσως αυτή την φορά να δούμε και τον Κάτσε στο αρχικό σχήμα.

*Αυτό το 5-1 του Ολυμπιακού με την ομάδα από το Λουξεμβούργο δεν είναι για μεγάλη ανάλυση. Ο αντίπαλος ήταν σαν να μην κατέβηκε στο Φάληρο, αλλά αν στον Ολυμπιακό υπερτιμήσουν αυτή τη νίκη, τότε ακόμα καλύτερα….

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.