Για τη νέα του εμπειρία στον Παναθηναϊκό ως επικεφαλής των ακαδημιών και για τους στόχους της ομάδας, μίλησε ο Δανός Γέσπερ Φρέντμπεργκ στη «bold.dk». Θυμίζουμε ότι η πιλοτικη συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Είναι αλήθεια ότι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Μαθαίνω την ομάδα τις τελευταίες έξι μέρες, οπότε είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κάθε άποψη. Έχω προσληφθεί ως επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου, που σημαίνει ότι προΐσταμαι των προπονητών, τους επιβλέπω και τους επιμορφώνω για το μοντέλο που έχουμε σχεδιάσει. Ασφαλώς, είμαι περήφανος που ένα μέγεθος όπως ο Παναθηναϊκός με κάλεσε και είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία. Είναι ένα συναρπαστικό πρότζεκτ και έχουμε επίγνωση ότι το ζητούμενο είναι η επιτυχία».

Επίσης, αναφέρθηκε στην τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία:  «Το συνολικό πρότζεκτ με δελεάζει και μου ακούστηκε ενδιαφέρον. Το προηγούμενο καλοκαίρι η UEFA τιμώρησε τον Παναθηναϊκό για παραβίαση του Financial Fair Play, που σημαίνει ότι η ομάδα είναι αναγκασμένη να αναπτύξει τους δικούς της παίκτες».

Οσο για την εμπειρία του στην κυπριακή Ομόνοια, τόνισε:  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που εργάστηκα στην Κύπρο μου έκανε καλό. Εννοείται ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστώ σε μερικές καταστάσεις και πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα διαφέρει από την Κύπρο. Η κουλτούρα διαφέρει, αλλά επωφελήθηκα από την εργασία μου στην Ομόνοια».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός παίκτες από την πατρίδα του ο Δανός είπε: «Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε Δανούς στον Παναθηναϊκό. Προς το παρόν δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ξένους, αλλά όταν τελειώσει η τιμωρία, ο τεχνικός διευθυντής και εγώ θα τσεκάρουμε ταλέντα και ίσως μερικοί μικροί να ταιριάξουν στα κριτήρια μας. Δεν είναι απίθανο να έρθουν Δανοί στον Παναθηναϊκό».

Τέλος, σε ό, τι έχει να κάνει με τους στόχους, τόνισε: «Σε γενικές γραμμές, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ρόστερ με δικούς μας παίκτες και σίγουρα στοχεύουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στην Ευρώπη. Ισχύει η τιμωρία της UEFA για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά αυτό μας δίνει χρόνο να προετοιμάσουμε καλύτερα τους νεαρούς παίκτες».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS