ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Φοβού τους… πρωτάρηδες!

H αποστολή του Παναθηναϊκού διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πρότερη συμμετοχή σε ντέρμπι αιωνίων, αλλά θέλουν -και μπορούν- να αποδείξουν πολλά στην πρώτη τους φορά.

Φοβού τους... πρωτάρηδες!

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, με τον Γιώργο Δώνη να ανακοινώνει την αποστολή. Ανάμεσα στα ονόματα των 21 εκλεκτών, υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι δεν έχουν καταγράψει συμμετοχές σε παλαιότερα ντέρμπι «αιωνίων», είτε γιατί ήρθαν φέτος στην ομάδα, είτε γιατί ήταν… έφηβοι!

H αποστολή του Παναθηναϊκού για το Καραϊσκάκη αποτελείται από τους εξής: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομάτης, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Εν αρχή είναι ο Διούδης, ο οποίος βρισκόταν μεν στην αποστολή και στα δύο περσινά ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά σήμερα θα κάνει την πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι, καθώς τη σεζόν 2017-18 είδε τα δύο παιχνίδια από τον πάγκο, με τον Βλαχοδήμο να υπερασπίζεται τα «πράσινα» γκολπόστ. Παράλληλα, στην αποστολή ενός ντέρμπι «αιωνίων» βρίσκεται για πρώτη φορά ο νεαρός γκολκίπερ, Κώστας Κότσαρης.

Στην άμυνα, υπάρχει η τριάδα των Φάνη Μαυρομμάτη, Αχιλλέα Πούγγουρα και Νώντα Παντελάκη, οι οποίοι μπήκαν για πρώτη φορά σε αποστολή ντέρμπι, ωστόσο ο πρώτος έχει σαφές προβάδισμα να αγωνιστεί ως βασικός σήμερα, σε σχέση με τους υπόλοιπους δύο. Έπειτα, για την πρώτη του φορά προετοιμάζεται και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος συνηθίζει να αποτελεί μια από τις πρώτες αλλαγές του Δώνη κατά τη διάρκεια των ματς.

Στη συνέχεια έχουμε τη μεσοεπιθετική γραμμή, όπου εκεί εντοπίζουμε τον επίσης πρωτάρη σε ντέρμπι, Γιάννη Μπουζούκη. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί βασικό γρανάζι της φετινής ομάδας του Δώνη, ωστόσο σήμερα θα πάρει την πρώτη του γεύση από ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, σε επίπεδο ανδρών, καθώς έχει συμμετάσχει στα αντίστοιχα της Κ19. Ανάλογη εμπειρία από τα παιχνίδια της Κ19, όχι όμως και της «μεγάλης» ομάδας έχει ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (είναι στην αποστολή) αλλά και ο Αργύρης Καμπετσής, ο οποίος έχει παίξει σε ντέρμπι της Κ19 (στο… απέναντι στρατόπεδο), όχι όμως και στο επίπεδο των… μεγάλων.

Τέλος, την πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι «αιωνίων» θα καταγράψει απόψε ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο βασικός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Φαλήρου. Ο Μακέντα έχει ζήσει τα μεγάλα ματς της Premier League ως… πιτσιρικάς, φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και σήμερα θα προσθέσει στο παλμαρέ του την εμπειρία του ελληνικού clasico.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...