ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Διούδαρε για σένα

Το παλικάρι που λέγεται Διούδης λύγισε μόνος με χτύπημα στο κεφάλι, αλλά τα παλικάρια του Δώνη για 4 λεπτά δεν έφυγαν θριαμβευτές απέναντι σε μια ομάδα που της έχει πάρει τον αέρα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Διούδαρε για σένα

Ήταν το τέταρτο σερί ντέρμπι, ανεξαρτήτου έδρας, που ο Παναθηναϊκός δεν χάνει από τον Ολυμπιακό. Έχει ξεχωριστή σημασία γιατί σε αυτά τα ντέρμπι, αυτά τα χρόνια που διανύουμε, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που σε επίπεδο χρημάτων δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο τα χρήματα δεν παίζουν πάντα ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο Φάληρο με ξεκάθαρο στόχο να αμυνθεί καλά, να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τον απρόβλεπτο Ποντένσε, να μη δώσει στημένες μπάλες έξω από την περιοχή. Και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Πήρε το… δωράκι του Μαρτίνς, που έβαλε τον Φορτούνη στο πλάι, στερώντας από τον Ολυμπιακό μια δύναμη από τον άξονά του, ατύχησε να έχει τον αρχηγό του σε κακή μέρα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε συγκεντρωμένους και έτοιμος για τις συνθήκες του ματς τους αμυντικούς του. Και τους τρεις κεντρικούς και τους πλάγιους και κυρίως τον Ινσούα, που ήταν συγκλονιστικός.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία, είχαν πάρει το μάθημά τους από το πρώτο μέρος, προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και να μην τη χαρίζουν συνεχώς στον Ολυμπιακό. Τα κατάφεραν μέχρι να γίνει το 0-1. Ο Κάτσε έβαλε το… αδιανόητο και μετά λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι απολύτως φυσιολογικό και καθόλου κατακριτέο αυτό που παρακολουθήσαμε στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί, τον Ολυμπιακό να ανεβάζει έως και τον – σκόρερ – Σισέ στην αντίπαλη περιοχή για να σηκώσει την μπάλα στον αέρα και κάποιου τύπου ποδοσφαιρική… πολιορκία. Δεν άντεξε για τέσσερα λεπτά. Δεν άντεξε για μια στιγμή, που χάθηκε ίσως η μοναδική μονομαχία εντός περιοχής.

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.058 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν άντεξε, αλλά… άντεξε. Άντεξε και έφυγε και απ’ αυτό το ματς με δεκάδες κέρδη. Ατσαλώθηκε ακόμα περισσότερο. Έφτιαξε τον κόσμο του ακόμα περισσότερο, γιατί δεν μάσησε για τρίτο ντέρμπι. Ο βαθμός και όλη η προσπάθεια είναι αφιερωμένα στον Διούδη. Αυτό το παλικάρι, που μέχρι να βγει και να μας… σοκάρει όταν έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Και τον κράτησε όρθιο και σε άλλα ματς και σε άλλες έδρες. Ο Διούδης έχει γίνει… Διούδαρος και οι συμπαίκτες του έπαιξαν γι’ αυτόν. Ο Δώνης τους έχει κάνει μια οικογένεια και αυτή η οικογένεια θα μας χαρίσει μεγάλες στιγμές στο μέλλον.

ΥΓ: Ο Ινσούα ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Και αμυντικά και επιθετικά. Σε κάθε τομέα, σε κάθε συνθήκη. Όπως και ο Γιόχανσον, που ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα παίρνει άριστα και μάλιστα απέναντι σε παίκτες υψηλής ποιότητας.

ΥΓ.1: Η εμφάνιση της ομάδας ήταν τραγική όσον αφορά το κράτημα της μπάλας, την ανάπτυξη, την επιθετικότητα. Το είπε και ο Δώνης, που το είδε πρώτος. Αλλά αυτά τα παιδιά μέσα από τέτοια ματς και με αποτελέσματα ατσαλώνονται. Θα έρθουν και οι νίκες.

ΥΓ.2: Κοντράστ: Δευτερόλεπτα πριν τον τραυματισμό του Διούδη, ο κόσμος τον βρίζει. Κι εκείνον και τη μητέρα του. Μετά όλο το γήπεδο τον χειροκροτεί.

ΥΓ.3: Βάλτο ρε Ινσούα να γίνει το 0-2 να λήξει το ματς εκεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.