Ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη λίστα με τα εύστοχα δίποντα στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον… κυνηγάει τον Αντώνη Φώτση και τον Νίκο Γκαλη.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποσύρθηκε πριν από 2,5 χρόνια από τα παρκέ όμως τα επιτεύγματα του, τον τοποθέτησαν ψηλά σε πολλές στατιστικές λίστες τόσο της Betshop Basket League όσο και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Νικ Καλάθης τον ξεπέρασε σε μία από αυτές μέσα από το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο διεθνής γκαρντ ευστόχησε σε τρία από τα πέντε σουτ δύο πόντων που επιχείρησε και με αυτά έφτασε τα 531 με την πράσινη φανέλα για να γίνει ο 8ος της σχετικής λίστας αφού άφησε πίσω του τον «3D» που παίζοντας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από το 2004 ως το 2016, είχε 529.

Ο Καλάθης πολύ σύντομα θα βρεθεί στην 6η θέση αυτής της λίστας αφού μπροστά του βρίσκονται ο Αντώνης Φώτσης με 532 και ο Νίκος Γκάλης με 537 εύστοχα δίποντα.

Ακόμη σήμερα, κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Καλάθης έγινε ο 19ος της αντίστοιχης λίστας στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 289 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Νίκο Μπάρλο.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου