Τι κι αν η φάση του τραυματισμού του Σωκράτη Διούδη έκανε όλη την Ελλάδα να “παγώσει”. Τι κι αν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έμεινε αναίσθητος για αρκετά λεπτά και η εξέταση στην οποία υπεβλήθη έδειξε “κρανιοεγκεφαλική κάκωση”. Τι κι αν ο Ελληνας γκολκίπερ έμεινε στο νοσοκομείο. Τι κι αν η εικόνα από μόνη της μαρτυρά το πως ο Διούδης τραυματίστηκε.
Φυσικά και ο Νάτχο δεν πηγαίνει για να χτυπήσει τον Διούδη. Σοβαροί να είμαστε. Πρόκειται για μια φάση από τις αρκετές που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο μέσος του Ολυμπιακού κάνει τάκλιν, ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” πάει για την έξοδο, το γόνατο με το κεφάλι συγκρούονται και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Τραυματισμός, φάουλ και ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού. Ο, τι ακριβώς έγινε, δηλαδή. Φάουλ από τον Νάτχο, στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα. Για να μην αναφέρουμε το ξεκάθαρο του κανονισμού περί επαφής με τον τερματοφύλακα στο πεδίο του…
Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια καθαρή περίπτωση φάουλ που δόθηκε (αν ο Διούδης δε χτυπούσε, θα μπορούσε στη συνέχεια να αντιδράσει και να σηκωθει), φωνές που εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό και που προφανώς προσπαθούν να περάσουν την ερυθρόλευκη γραμμή, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο.
Τι για “κανένα φάουλ” διαβάσαμε, τι για “κανονικό γκολ του Λάζαρου”. Ιστορίες… ερυθρόλευκης τρέλας για ένα τέρμα που ακυρώθηκε ΣΩΣΤΑ.
Να κι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
«Γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου; Απλή ερώτηση κάνω; Επειδή ίσως τραυματίστηκε σοβαρά ο Διούδης; Μα, τα γκολ δεν ακυρώνονται λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα. Ακυρώνονται ως φάουλ, όταν ο τραυματισμός προέρχεται όντως από φάουλ του αντιπάλου πάνω στον τερματοφύλακα.
Στη συγκεκριμένη φάση λοιπόν, που ξεκίνησε από σεντρούλα του Φορτούνη και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, φάουλ δεν υπήρξε”.
Είναι αυτό που λέμε, “δεν περιγράφουμε άλλο”. Ας τα λάβουμε ως αστεία όλα αυτά, διότι στα σοβαρά δεν μπορεί να τα πάρει κανείς. Ο κάθε υγιής φίλαθλος αντιλαμβάνεται τα όσα γράφουμε…