ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 78-62: Λίγος Παναθηναϊκός και βαριά ήττα στην Πόλη

Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 78-62: Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο Sinan Erdem, έβρισκαν μονίμως... σίδερο, δίνοντας την ευκαιρία στην Εφές να πάρει μια άνετη νίκη. Στους 11 πόντους ο Καλάθης, 10 ο Γκιστ, στο 4-3 πλέον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 78-62: Λίγος Παναθηναϊκός και βαριά ήττα στην Πόλη

Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 78-62: Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός φαινόταν εκτός κλίματος σε άμυνα και επίθεση, βλέποντας την Εφές να παίρνει διαφορά δεκαέξι πόντων. Έπειτα, οι «πράσινοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια, πίεσαν στην άμυνα, άλλα ό,τι έβγαινε από τα μετόπισθεν… χαλούσε μπροστά, με το τριφύλλι να τελειώνει το ματς με 4/20 από την περιφέρεια και τον Λάνγκφορντ χωρίς πόντο.

Καλάθης και Τόμας σημείωσαν 11 πόντους, στους 10 ο Γκιστ. Πλήγωσε τον Παναθηναϊκό το δίδυμο Μπομπουά (19π) και Μόερμαν (17π), μαζί με τον Ντάνστον (14π). Στο 4-3 πλέον ο Παναθηναϊκός.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε επισημάνει τους κινδύνους στην περιφέρεια, αλλά οι Μίσιτς και Μόερμαν ήταν αυτοί που «μίλησαν» πρώτοι (6-1), χτίζοντας εξ’ αρχής το προβάδισμα της Εφές, η οποία έδειχνε περισσότερο συγκεντρωμένη στο παρκέ του Sinan Erdem. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε… υπνωτισμένος, αδυνατώντας να βρει στόχο στην επίθεση (πλην του Λοτζέσκι) και τη «χρυσή τομή» στην άμυνα, κάτι που έφερε τους γηπεδούχους μέχρι και στο +10 (15-5), προτού μειώσει ο Ματ (19-11).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.205 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τόμας έδωσε προσωρινά πνοή (21-16), αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα ίδια… συμπτώματα σε άμυνα και επίθεση, με την Εφές να τρέχει επί μέρους 11-0, φτάνοντας το ματς στο +14 (32-18). Η μίνι-αντεπίθεση των «πρασίνων» με τους Τόμας και Παππά δεν είχε συνέχεια, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, φτάνοντας από το +8 στο +16 μέσα σε δύο λεπτά (40-24, 17′) και με τον Πλάις να καρφώνει, η Εφές πήγε απόλυτη κυρίαρχος στα αποδυτήρια με το +16 στο τσεπάκι της (44-28).

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, η άμυνα του Παναθηναϊκού έδειξε να αφυπνίζεται, αφήνοντας την Εφές για δύο λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά η πράσινη απάντηση ήταν μόλις τέσσερις πόντοι (44-32) και τους γηπεδούχους να απαντούν φέρνοντας ξανά το ματς στο +16 (48-32, 25′). Οι δύο που φάνηκαν να τραβάνε το κουπί ήταν ο συγκινητικός Θανάσης που στη συνέχεια είχε στο πλευρό του τον Γκιστ, αλλά όσο ο Παναθηναϊκός δεν είχε σουτ (άστοχος ο Λάνγκφορντ) δεν μπορούσε να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφιο (60-46).

Τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου περιελάμβαναν πέντε συνεχόμενες καλές άμυνες αλλά και αντίστοιχα σουτ, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βρει σκορ. Χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά ώστε να μπει το πρώτο σουτ από τον Παπαπέτρου (60-49), ωστόσο τα υπόλοιπα βρήκαν… σίδερο. Η αστοχία έβαζε… τρικλοποδιά στους πράσινους, οι οποίοι στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μαχητικοί, πάλεψαν, αλλά δεν τα έβαζαν με… τίποτα, με την Εφές να φτάνει άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 44-28, 60-46, 78-62

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.