ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Μόνο μία σημαντική νίκη ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εντός 2018

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να περηφανεύονται πως η ομάδα τους ήταν κυρίαρχη απέναντι στον Ολυμπιακό στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα μέσα στη χρονιά που φεύγει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Μόνο μία σημαντική νίκη ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εντός 2018

Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Για τον κόσμο των ομάδων είναι τα παιχνίδια που ανάλογα την έκβασή τους, φτιάχνει ή χαλάει και η διάθεσή τους. Ήταν, είναι και θα είναι τα ντέρμπι της ζωής μας, που έλεγε και ένα παλιό σποτάκι.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν πέρασαν ένα εύκολο 2018, όσον αφορά την αγαπημένη τους ομάδα. Το ποδόσφαιρο αποδείχτηκε μια πονεμένη ιστορία, τουλάχιστον μέχρι τα μισά του. Από την «εποχή Δώνη» και έπειτα άρχισε να στρώνει η κατάσταση. Μέχρι και το άγχος του υποβιβασμού τους κυρίευσε. Στο μπάσκετ, ο βασικός στόχος του Final 4 δεν επετεύχθη ούτε πέρσι, αλλά στο φινάλε της σεζόν ήρθε το πρωτάθλημα και τη «γλύκανε».

Σε όλους αυτούς τους 11 μήνες που έχουμε διανύσει μέσα στο 2018, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν πολλές φορές στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα. Μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Και είναι αλήθεια πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν να… περηφανεύονται πως η ομάδα τους σπάνια χάνει από τον αιώνιο αντίπαλο. Για την ακρίβεια, σε 11 αναμετρήσεις σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, οι ερυθρόλευκοι χαμογέλασαν μόλις τις τρεις. Εκ των οποίων οι δύο ήταν… σχεδόν χωρίς νόημα, διότι ήρθαν σε μια σειρά τελικών που ο Ολυμπιακός εν τέλει την έχασε. Κι ας ξεκίνησε με «break» στο ΟΑΚΑ.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.240 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο ποδόσφαιρο οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δύο φορές μέσα στο 2018. Και τις δύο στο Καραϊσκάκη. Και τις δύο ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με τον Παναθηναϊκό πάντως να φεύγει χαρούμενος πέρσι τον Μάρτιο, αφού με παίκτες… απλήρωτους κατάφερε να πάρει την ισοπαλία. Στο πρόσφατο φετινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη μέχρι το 95′, αλλά εκεί δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Σισέ. Αν δεν είχε υπάρξει ο τραυματισμός του Διούδη, που έφερε και τα 9 λεπτά καθυστερήσεων, θα είχε έρθει το «διπλό», αφού το ματς δεν είχε περισσότερα από 4-5 λεπτά καθυστερήσεων. Όμως η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός έφυγε αήττητος δύο σερί φορές από το Φάληρο. Και μετρά τέσσερα σερί ματς αήττητος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στο μπάσκετ η διαφορά είναι – και πάλι – χαώδης. Εννιά φορές αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες μέσα στο 2018, με τον Παναθηναϊκό να έχει 6 νίκες και τον Ολυμπιακό μόλις 3. Ουσιαστικά η μία, εκείνη στις 2 Μαρτίου για την Ευρωλίγκα, είναι κι αυτή που «μέτρησε» περισσότερο. Κατά τ’ άλλα, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό. Και πέρσι, που πήρε το πρωτάθλημα και φέτος που έχει ξεκινήσει με δύο στα δύο.

Τα αποτελέσματα ακολουθούν συνοπτικά παρακάτω και δείχνουν ξεκάθαρα την κυριαρχία του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό εντός 2018:

Ποδόσφαιρο

4/3/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 11/11/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Μπάσκετ

29/1/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-61 (Basket League) 2/3/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-87 (Εuroleague)

Τελικοί πλέι οφ 2017/18

3/6/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-75 7/6/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-71 10/6/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-58 14/6/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 92-76 17/6/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-70

Σεζόν 2018/19

11/11/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80 (Euroleague) 18/11/18 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70 (Basket League)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.