ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η δική μας παστίλια, ο Ολυμπιακός, και η ΜΟΥΓΓΑ για τον Σπανούλη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το... φάρμακο του Παναθηναϊκού, τις νίκες με κάθε τρόπο επί του Ολυμπιακού, αλλά και τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη.

Η δική μας παστίλια, ο Ολυμπιακός, και η ΜΟΥΓΓΑ για τον Σπανούλη!

Είναι όπως οι παστίλιες για τον λαιμό. Εχεις πονόλαιμο; Παίρνεις μία και γίνεσαι καλά. Ετσι είναι και ο Ολυμπιακός για τον Παναθηναϊκό. Εχει αγωνιστική κρίση ο Παναθηναϊκός; Παίζει με τον Ολυμπιακό και την ξεπερνά. Τη μία τον κερδίζεις με 13 πόντους διαφορά στην Ευρωλίγκα και την άλλη τον κερδίζεις με εννέα πόντους στο πρωτάθλημα. Στο… περπατητό, χωρίς να ιδρώσεις, χωρίς να παίξεις καλό μπάσκετ. Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Στο ένα παιχνίδι με τον Λεκαβίτσιους, στο άλλο παιχνίδι με τον Παππά. Το σίγουρο είναι ένα. Όπως για τον πονόλαιμο είναι φάρμακο η παστίλια, έτσι και για τον Παναθηναϊκό είναι φάρμακο ο Ολυμπιακός, για να ξεπερνάει τις κρίσεις. Είναι η συνήθεια, που έγινε λατρεία. Είναι κάτι, που το έχουμε τώρα, και όταν κάποια στιγμή το χάσουμε θα το εκτιμήσουμε τότε ,πόσο σημαντικό είναι σήμερα. Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε επίθεση από τον Σπανούλη (αν είχε γίνει το αντίθετο σήμερα τα ΜΜΕ θα είχαν πάρει φωτιά, τώρα ΜΟΥΓΚΑ) στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, αλλά του απάντησε στο γήπεδο. Αυτός το πήρε το χθεσινό παιχνίδι .

«Εσπασε» τους αστραγάλους του Μάντζαρη, χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού, έβαλε 24 πόντους με όλους τους τρόπους και ο Παναθηναϊκός αν και μέτριος κέρδισε με 79-70 και πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια. Ιδανικό; Να παίζαμε όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Θα την κατακτούσαμε. Δεν γίνεται, όμως. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ευτυχώς, που υπάρχουν και αυτοί και μας κάνουν και γελάμε με τις νίκες, που πετυχαίνουμε, με όλους τους τρόπους και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ. *Είναι δείγμα, ότι πλέον δεν μπορεί στο γήπεδο, όπως μπορούσε και το έχει ρίξει στο… μιλητό ο Σπανούλης.

Στα αποδυτήρια την «έπεσε» φραστικά στον Παππά (πέρυσι το είχε κάνει στον Σίγκλετον), σε όλη την διάρκεια του αγώνα διαμαρτυρόταν στους διαιτητές σε κάθε φάση, χωρίς να του δοθεί τεχνική ποινή, όπως έπρεπε και άνοιγε και διάλογο με τον κόσμο, που καθόταν στις πολυθρόνες. Όταν δεν μπορείς στο γήπεδο να κάνεις αυτά, που θέλεις, το ρίχνεις στα λόγια….

*Με τον Μπόγρη δεν είναι να ασχολούμαστε ιδιαίτερα. Απλά καλό είναι να τον αφήνει ο Μπλατ περισσότερο μέσα στο παρκέ. Καλό μας κάνει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.