ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

EKTAKTO: Στον Άρειο Πάγο η ρατσιστική επίθεση Τσουκαλά!

Μπελάδες για τον Τάκη Τσουκαλά μετά την ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

EKTAKTO: Στον Άρειο Πάγο η ρατσιστική επίθεση Τσουκαλά!

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου πραγματοποίησε παρέμβαση στη ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο καλαθοσφαιριστής Θανάσης Αντετοκούμπο από τον Τάκη Τσουκαλά μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, «ανέβασε» φωτογραφία του, στην οποία φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα «Αντετοκούνμπο» και ανέγραφε: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος».

Επίσης, πλέον της συμβολικής αυτής ενέργειας του Αλέξη Τσίπρα, σχετική αναφορά είχε αποστείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη.

Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics)
Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics) 4.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τώρα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Πάντως, το όλο θέμα προκάλεσε την αντίδραση και των συναδέλφων του Θανάση Αντετοκούνμπο καλαθοσφαιριστών καθώς σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών για τα φαινόμενα του ρατσισμού που επανήλθαν στο χώρο του μπάσκετ ενάντια «σε αυτή την αρρώστια που “ταλαιπωρεί” μια μερίδα ανθρώπων στη χώρα μας».

Πηγή: Protothema.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...