ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕUROLEAGUE

Πανάθα από ατσάλι, πάτησε την Μπαρτσελόνα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπαρτσελόνα 76-70: Η άμυνα, το πάθος αλλά και οι μυαλωμένες επιλογές έδειξαν τον δρόμο στον Παναθηναϊκό, που πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στους μπλαουγκράνα. Εξαιρετικός ο Τόμας (14π), θύμισε τα... παλιά ο Λάσμε (11π), «κομπιούτερ» ο Καλάθης (12 ασίστ - 9 ριμπάουντ) έλαμψε και ο Μήτογλου.

Πανάθα από ατσάλι, πάτησε την Μπαρτσελόνα!

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: 76-70: Η άμυνα, το πάθος αλλά και οι μυαλωμένες επιλογές έδειξαν τον δρόμο στον Παναθηναϊκό, που πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στους μπλαουγκράνα. Εξαιρετικός ο Τόμας (14π), θύμισε τα… παλιά ο Λάσμε (11π), έλαμψε και ο Μήτογλου.

Το ματς

Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού ήταν να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και παράλληλα να «κλειδώσει» τα όπλα της Μπαρτσελόνα, μέσω της άμυνάς του. Το δεύτερο συνέβη και με το παραπάνω και παρά το γεγονός πως στην επίθεση δεν υπήρχε ρυθμός, οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπο να πάρουν κεφάλι τριών πόντων στο πρώτο μέρος (13-10), έχοντας πάρει λίγα απ’ όλους στην επίθεση και… πολλά από τους περισσότερους στην άμυνα!

Για ακόμη ένα ματς, ο Τσάβι Πασκουάλ αναγκάστηκε να ψάξει τον παίκτη που θα «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και παράλληλα θα δώσει το έναυσμα στους συμπαίκτες του. Αυτός ήταν ο Ντεσόν Τόμας. Ο 28χρονος φόργουορντ έκλεισε το ημίχρονο με 11 πόντους και ήταν ο ιθύνων νους του «πράσινου» 8-0 (21-10), το οποίο ανάγκασε τον Πέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η απάντηση των «μπλαουγκράνα» ήρθε μέσω του ογκώδους Σεραφέν (11π), αλλά η τελευταία κουβέντα του ημιχρόνου ήρθε από τους γηπεδούχους (34-25).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το +9 του Παναθηναϊκού ήταν εν μέρει δημιούργημα του Τόμας στην επίθεση, αλλά κυρίως αποτέλεσε δουλειά όλων όσων μπήκαν στο παρκέ, φροντίζοντας να «πνίξουν» τη δημιουργία της Μπαρτσελόνα και να την κρατήσουν στους 25 πόντους, με μοναδικό «ψεγάδι» την άνεση του Σεραφέν.

Το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, μέχρι η Μπαρτσελόνα να βρει το χέρι της από την περιφέρεια (με τον εξαιρετικό Κούριτς), επιστρέφοντας από το -13 στην ισοπαλία (42-42). Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ και οι καθοριστικοί Τόμας – Λάσμε (έβαλε και… τρίποντο) απορρόφησαν τους κραδασμούς και σταμάτησαν την αντεπίθεση των Καταλανών, δίνοντας αέρα 9 πόντων (σερί 9-0) στον Παναθηναϊκό (51-42). Παρά το νέο «πρεσάρισμα» της ομάδας του Πέσιτς (με… ολίγη από Ράντονιτς), οι «πράσινοι» κράτησαν ξανά χαρακτήρα και πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με +5 (55-50).

Σε ένα τέτοιο ματς, στο οποίο έπεφταν… κορμιά, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη τη βοήθεια όλων. Και την πήρε και με το… παραπάνω. Ο Γκιστ έγινε ο 12ος «πράσινος» που σκόραρε στο ματς, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου έκανε… τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, λαμβάνοντας τα δώρα του Καλάθη για το νέο ξέσπασμα των γηπεδούχων (67-54, 34′). Παρά το +13, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αγχώσει προς το παρόν τους «πράσινους», μειώνοντας στους επτά (68-61), αλλά το ματς δεν… χανόταν. Αν και άστοχοι, οι παίκτες του Πασκουάλ πήγαιναν με… λύσσα στα ριμπάουντ και ανανέωναν τις επιθέσεις τους, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, κλειδώνοντας το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-25, 55-50, 76-70

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...