ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Την «έπνιξε» στο κάστρο του με Λάσμε από τα παλιά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24 για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, αλλά και τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος θύμισε τον παίκτη-φόβητρο της πρώτης του θητείας στους «πράσινους».

Την «έπνιξε» στο κάστρο του με Λάσμε από τα παλιά!

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα με 76-70 είναι από αυτές, που μπορεί να γυρίσουν τον διακόπτη της ομάδας και να την σπρώξουν σε μεγαλύτερες νίκες στην Ευρωλίγκα από εδώ και πέρα. Και κυρίως μακριά από το ΟΑΚΑ. Το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα του Πασκουάλ, που κέρδισε πολύ πιο εύκολα, από ότι δείχνουν οι έξι πόντοι διαφοράς, μία ομάδα που προερχόταν από πέντε σερί νίκες.

Το μυστικό της νίκης; Ασφαλώς η άμυνα. Ο Παναθηναϊκός την «έπνιξε» την Μπαρτσελόνα στο κάστρο του στο ΟΑΚΑ, την άφησε στους 70 πόντους και έβαλε τις βάσεις για μία σπουδαία νίκη κόντρα σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρωλίγκα. Με πρωταγωνιστές παίκτες, που μέχρι τώρα δεν είχαν τόσο ενεργό ρόλο.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν για σεμινάριο. Η ισπανική ομάδα είχε μέχρι τώρα 82 πόντους μέσο όρο και έμεινε μόλις στους 70. Από εκεί και πέρα η δουλειά μπροστά έγινε από δύο παίκτες, που μέχρι τώρα δεν είχαν φανεί ιδιαίτερα και έναν «μικρό» που βγαίνει και είναι η μεγάλη ελπίδα για το αύριο.

Ο Λάσμε μέχρι απόψε δεν είχε κάνει ένα καλό παιχνίδι. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα θύμισε Λάσμε από τα παλιά. Με τάπες, με εύστοχα σουτ από μακρινή και κοντινή απόσταση, με ριμπάουντ. Ήταν ο Λάσμε, που όλοι αγαπήσαμε με 11 πόντους και 4 επιθετικά ριμπάουντ (6 σύνολο). Κοντά του και ο Τόμας. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε καθοριστικούς πόντους και με 14 στο σύνολο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Την κράτησε μακριά από την Μπαρτσελόνα σε καθοριστικές στιγμές με τα εύστοχα δίποντα και ένα τρίποντο, που πέτυχε.

Τρίτος καθοριστικός παίκτης ήταν ο Ντίνος Μήτογλου. Είναι από τους παίκτες που περιμένεις να κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους αύριο-μεθαύριο. Είχε πέντε συνεχόμενους καθοριστικούς πόντους, όταν η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο είχε ισοφαρίσει και με 7 σύνολο βοήθησε την ομάδα επίσης σε κρίσιμο σημείο.

Το άλλο κλειδί του αγώνα ήταν τα ριμπάουντ και κυρίως τα 14 επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον αέρα με 35 ριμπάουντ, με τον Καλάθη να έχει 9 (και 12 ασίστ) και με αυτό τον τρόπο να έχει συμβάλει και αυτός σε μία πολύ κακή –παραγωγική- βραδιά για τον ίδιο. Ζητούμενο; Η αποψινή χαρά μας να μην κρατήσει μία ημέρα, αλλά να μεγαλώσει την Παρασκευή το βράδυ στην Ισπανία κόντρα στην Μπασκόνια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...