ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Σουτ στο σίδερο, αλλά… πρωτιά σε δύο κατηγορίες!

Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά του Νικ Καλάθη στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, θα παρατηρήσει ότι ο 29χρονος γκαρντ είχε μια... ιδιαίτερη βραδιά.

Σουτ στο σίδερο, αλλά... πρωτιά σε δύο κατηγορίες!

Στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, ο Νικ Καλάθης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, όσον αφορά την επίθεση. Κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί του, καθώς ο ομογενής γκαρντ και ηγέτης του Παναθηναϊκού πέτυχε μόλις 2 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 1/9 σουτ (1/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα) και 0/2 βολές.

Θεωρητικά, αν ήταν… οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του Καλάθη, θα έβλεπε αρνητική βαθμολογία στην άκρη του πίνακα της στατιστικής. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για τον Νικ, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αντί για… μείον, η αξιολόγησή του προσέφερε 10 βαθμούς, γεγονός που δεν… συνάδει με το μόλις ένα εύστοχο σουτ σε εννιά προσπάθειες, ούτε και με τα τέσσερα λάθη στα οποία υπέπεσε.

Κι όμως, ο Καλάθης φρόντισε να καλύψει τη χθεσινή κακή του μέρα (όσον αφορά την επίθεση) με… όλες τις υπόλοιπες δουλειές στο παρκέ, αρχίζοντας από την… αγαπημένη του, τις ασίστ. Ο Νικ έφτιαξε 12 καλάθια για τους συμπαίκτες του, βγάζοντας όσες ασίστ είχε ΟΛΗ η Μπαρτσελόνα στο χθεσινό ματς, ενώ παράλληλα ήταν και ο πρώτος δημιουργός των «πρασίνων», καθώς όλοι οι υπόλοιποι έβγαλαν (συνολικά) 4 τελικές πάσες.

Πέραν των ασίστ, ο Καλάθης ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού και συνάμα του ματς, «γραπώνοντας» εννέα φορές τη μπάλα στα χέρια του! Ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Λάσμε (6), ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Κλαβέρ – Τόμιτς – Σεραφέν και Ερτέλ είχαν από πέντε.

Παρά την αστοχία του, ο Νικ έφτασε ένα βήμα, για την ακρίβεια… ένα ριμπάουντ, από ένα ασυνήθιστο (για τη θέση του αλλά και για τη διοργάνωση) double double, το οποίο δεν θα αποτελούταν από το κλασικό δίπολο (πόντοι – ασίστ), αλλά μέσω της δημιουργίας και των ριμπάουντ.

Η συνεισφορά του Καλάθη ήταν και χθες σημαντική, με τον 29χρονο γκαρντ να καλύπτει την αδυναμία του στο σκοράρισμα μέσω των ασίστ και των ριμπάουντ. Προσπάθεια που απέφερε καρπούς, με τον Παναθηναϊκό να λαμβάνει -έστω και με μη συνηθισμένο τρόπο- βοήθεια από τον ηγέτη του, φτάνοντας στην 5η του νίκη στην Euroleague.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.