ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕUROLEAGUE

Αυτό δεν είναι μπάσκετ…

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 86-77: Οι «πράσινοι» είδαν τη Μπασκόνια να φεύγει στο +18 (73-55, 30'), με τον μυθικό Λάνγκφορντ (33π) να σώζει τα προσχήματα, αλλά όχι και την ήττα στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Στο 5-4 πλέον ο Παναθηναϊκός, που εκτός του Λάνγκφορντ είχε σε καλή ημέρα και τον Παππά (16π)

Αυτό δεν είναι μπάσκετ...

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 86-77: Οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ» στο τρίτο δεκάλεπτο και είδαν τη Μπασκόνια στο +18, έπειτα αντέδρασαν με τον μυθικό Λάνγκφορντ (33π), αλλά δεν μπόρεσαν να το φτάσουν μέχρι τέλους, γνωρίζοντας την ήττα στη Βιτόρια.

Το ματς

Ο Τόκο Σενγκέλια επιβεβαίωσε τη φήμη του, ταλαιπωρώντας αρκετά την «πράσινη» άμυνα στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου (12-4), με τη Μπασκόνια να κλείνει το δεκάλεπτο στο +8 (20-12). Ένα διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ανακόψει τη φόρα του Γεωργιανού και του Πουαριέ, έχοντας τον Καλάθη σε κακό φεγγάρι.

Ο Πασκουάλ δοκίμασε να περάσει στο ματς τον Λεκαβίτσιους, αλλά ούτε ο Λιθουανός μπόρεσε να δώσει λύση στα γκαρντ. Εκείνη ήρθε από δύο πυλώνες του second unit, τον Νίκο Παππά, ο οποίος έβαλε 10 πόντους, αλλά και τον Ίαν Βουγιούκα, που προσέθεσε 6 και μοίρασε δύο ασίστ. Κάπως έτσι, το -8 έγινε -1 (31-30), αλλά… έμεινε εκεί. Τα άστοχα σουτ για το προσπέρασμα, η επιστροφή του Καλάθη (εκτός κλίματος) και το «καυτό» χέρι του Τζάνινγκ, μετέτρεψαν το +1 σε +12 για τη Μπασκόνια στο ημίχρονο (44-32).

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.541 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρά την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Λάνγκφορντ, που έβγαλε το δεκάλεπτο με 18 πόντους, αλλά και την αντίστοιχη του Παππά (14 πόντοι στο 30′), ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να γυρίσει το ματς. Εκεί που έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, έχυνε την… καρδάρα με το γάλα και από το -5 βρέθηκε στο -13 και στη συνέχεια έγινε -18, με τον Γκρέιντζερ να τελειώνει τις επιθέσεις «σκοτώνοντας» την «πράσινη» άμυνα (73-55).

Η ευστοχία της Μπασκόνια από την περιφέρεια (9 τρίποντα σε 30 λεπτά), η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ και η έλλειψη συγκέντρωσης του Παναθηναϊκού οδήγησαν σε ένα εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο. Στο τελευταίο κομμάτι, ο Κιθ Λάνγκφορντ με ηρωική εμφάνιση και φοβερές επιλογές πήρε στις πλάτες του την ομάδα, προσπαθώντας να την επαναφέρει στη… ζωή. Ο Κιθ ήταν απλά… συγκλονιστικός έφτασε τους «πράσινους» στο -6 (81-75) αλλά στη συνέχεια έχασε το σουτ για το -3, με τον Τζάνινγκ να… τιμωρεί, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.