ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

«Πάρτι» στο ΟΑΚΑ με… διοργανωτή Μακέντα!

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Ο Κίκο Μακέντα είχε... κέφια, μετατρέποντας σε γκολ τις ασίστ των Χατζηγιοβάνη (15') και Κάτσε (41') και φτιάχνοντας το γκολ για τον Ινσούα, με τους Κουρμπέλη (58') και Γιόχανσον (92') να ολοκληρώνουν το... πάρτι. Επιστροφή στις νίκες έπειτα από τρία ματς για το τριφύλλι που ξέσπασε κόντρα στον Απόλλωνα (μείωσε ο Σικαμπάλα).

«Πάρτι» στο ΟΑΚΑ με... διοργανωτή Μακέντα!

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1: Ο Κίκο Μακέντα είχε… κέφια, μετατρέποντας σε γκολ τις ασίστ των Χατζηγιοβάνη (15′) και Κάτσε (41′) και φτιάχνοντας το γκολ για τον Ινσούα, με τους Κουρμπέλη (58′) και Γιόχανσον (92′) να ολοκληρώνουν το πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Απόλλωνα που βρήκε γκολ με τον Σικαμπάλα (67′).

Έβδομη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη σε έντεκα ματς πρωταθλήματος και 18 βαθμοί στο «σακούλι», λόγω της ποινής του -6.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τελικά σχήμα με τρεις στον άξονα, τους Κουρμπέλη – Δώνη και Κάτσε, οι οποίοι είχαν πίσω τους την τετράδα Οικονόμου – Κολοβέτσιου (σέντερ μπακ), Ινσούα και Γιόχανσον, με τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια. Μπροστά, ο Φεντερίκο Μακέντα κάλυψε τη θέση του σέντερ φορ, έχοντας ως στηρίγματα στα φτερά τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.365 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Δώνης δούλεψε αρκετά την τακτική προετοιμασία του παιχνιδιού, αναζητώντας τρόπους και τρικ ώστε ο Παναθηναϊκός να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που θα κατέβαζε ο Απόλλωνας. Κάτι που συνέβη από τα πρώτα λεπτά. Μέσω του Ινσούα, που έγινε «στόχος» των επιθέσεων, οι «πράσινοι» γέμιζαν τη μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα, χάνοντας καλές στιγμές στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του παιχνιδιού.

Στο 15ο λεπτό, το κοντέρ του τριφυλλιού έγραφε πέντε τελικές, με τον Ινσούα να συνεχίζει τις προσπάθειές του. Εν τέλει, το πρώτο χτύπημα ήρθε μεν από την αριστερή πλευρά, όχι όμως με δημιουργό τον Αργεντινό αλλά τον Χατζηγιοβάνη. Έπειτα από ωραία ενέργεια, ο «Χάτζη» έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μακέντα, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Αν και το γκολ ήρθε σε καλό σημείο, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια για την ομάδα του Δώνη. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του τριφυλλιού, ωστόσο δεν υπήρχε η ίδια πίεση στη μπάλα, ενώ για αρκετή ώρα, η μεσαία και η αμυντική γραμμή της ομάδας υπέπιπτε σε εύκολα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Απόλλωνα στο να πλησιάσει την περιοχή του Κότσαρη. Οι φωνές του Δώνη όμως είχαν αποτέλεσμα και αρκούσε μια φάση για να ξεδιαλύνει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Στο 41′, ο Κάτσε με ωραία κοντινή πάσα βρήκε τον Μακέντα, ο οποίος είχε… ξεχαστεί από την άμυνα των φιλοξενούμενων και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να γράψει το 2-0 απέναντι από τον Χουάντερσον, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί για το τριφύλλι, που δεν σταμάτησε να ψάχνει το τρίτο γκολ και στις αρχές του δευτέρου μέρους. Κάτι που πέτυχε και μάλιστα δύο φορές!

Ο Χουάντερσον προσπαθούσε να σώσει την εστία του από τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, δεν τα κατάφερε όμως στη διπλή προσπάθεια του Κουρμπέλη, ο οποίος στο 58ο λεπτό διεύρυνε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (3-0), προτού δώσει τη θέση του στον Στάικο. Τέσσερα λεπτά μετά το τρίτο, ήρθε και το… τέταρτο γκολ. Τακουνάκι του Χατζηγιοβάνη, ασίστ του (εξαιρετικού) Μακέντα και ο Ινσούα σε θέση φορ, έβαλε και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (4-0, 62′).

Σε αυτό το «τρελό» διάστημα, «μίλησε» και ο Απόλλων, πετυχαίνοντας στο 67ο λεπτό με τον Σικαμπάλα το γκολ της τιμής (67′, 4-1), το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν γινόταν να… χαλάσει το πάρτι της ομάδας του Δώνη στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» κατέβασαν (δικαιολογημένα) ρυθμό στη συνέχεια, διατηρώντας όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας στο γήπεδο παίκτες όπως ο Εμμανουηλίδης και ο Στάικος, αλλά δεν είχαν… βάλει το κερασάκι στην τούρτα, με τον Γιόχανσον να διαμορφώνει το τελικό 5-1 στο 92ο λεπτό!

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (69′ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον, Κουρμπέλης (61′ Στάικος), Δώνης, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (77′ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Μαντζουράκης): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46′ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (70′ Ντούρσο), Πέδρο (63′ Ακόστα), Ελ Χελβέ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.