ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η αποθέωση της απλότητας για Μακέντα και Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη χορταστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Απόλλωνα και τον αρτίστα και killer ταυτόχρονα, Φεντερίκο Μακέντα.

Η αποθέωση της απλότητας για Μακέντα και Παναθηναϊκό

Στο ποδόσφαιρο το απλό είναι και το πιο δύσκολο. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι παίκτες και οι προπονητές. Για να μην κάνεις το πολύπλοκο, χρειάζονται προσόντα. Πρέπει να το’ χεις. Αυτή είναι η αποθέωση της απλότητας. Και την είδαμε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Φεντερίκο Μακέντα. Τον Ιταλό επιθετικό που πάει να ζήσει τη δική του αναγέννηση μέσω του «τριφυλλιού». Δυο γκολ, μια ασίστ και εξαιρετική εμφάνιση από τον Κίκο, το μεγάλο στοίχημα των Δώνη και Νταμπίζα όταν αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Βάλτε τα στιγμιότυπα στο youtube. Δείτε ξανά και ξανά τα τέρματα του Μακέντα στην πεντάρα επί του Απόλλωνα. Στο πρώτο, προτού πάρει θέση για άνετη κεφαλιά, με τις δυο «πάνω – κάτω» κινήσεις του, μπερδεύει τον αντίπαλο αμυντικό και μένει ξεμαρκάριστος. Στο δεύτερο, αφού έχει φροντίσει να μη βγει σε θέση οφσάιντ, παίρνει με πανέμορφο τρόπο την μπάλα με το δεξί (από την ασίστ Κάτσε), τη στρώνει στον εαυτό του και πλασάρει. Τόσο απλό, μα τόσο όμορφο. Χρειάζεται τέχνη. Και από τέτοια, έχει μπόλικη το εννιάρι του «τριφυλλιού».

Οσο για την πάσα στο γκολ του Ινσούα. Μια από τα ίδια. Ομορφη κίνηση, ασίστ με το δεξί, με εξωτερικά και κάτω από τα πόδια του αμυντικού. Respect…

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μόνο… Μακέντα σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ηταν καταιγιστικός, γκαζωμένος, εντυπωσιακός. Πολλές φάσεις, πέντε γκολ, δυο μάλιστα από τους μπακ Γιόχανσον και Ινσούα, κάτι πολύ σημαντικό για το ποδόσφαιρο που θέλει από την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης.

Ολοι οι ποδοσφαιριστές ήταν εξαιρετικοί. Κουρμπέλης, Κάτσε και Δώνης έκαναν σημαντική δουλειά στη μεσαία γραμμή, οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης ζάλισαν αρκετές φορές τους αντιπάλους τους (από δική τους συνεργασία ξεκινάει το γκολ του Κουρμπέλη), η άμυνα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σήμερα την πιο ελκυστική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Το άσχημο; Το γεγονός ότι βρέθηκαν μόνο 7 με 8 χιλιάδες φίλαθλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο για να στηρίξουν και φυσικά να χαρούν με την εμφάνιση. Κρίμα. Δεν είναι αυτή η δυναμική του κόσμου της ομάδας. Στο επόμενο εντός απαιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση και πολύ περισσότερος κόσμος για να δείξει σε όλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός οργανισμός και για να στηρίξει το φετινό οικοδόμημα που σε ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ