ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η ομάδα και ο Μακέντα απαντούν στο γήπεδο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον εντυπωσιακό Παναθηναϊκό κόντρα στον Μακέντα, τον φοβερό και τρομερό Μακέντα, που απαντάει σε αυτούς οι οποίοι πουλάνε φτηνό οπαδιλίκι, αλλά και... φούμαρα για την επόμενη μέρα.

Η ομάδα και ο Μακέντα απαντούν στο γήπεδο!

Δεν ήταν εύκολο. Δύσκολο ήταν. Ο Παναθηναϊκός το έκανε να φαίνεται εύκολο. Ο Απόλλων δυσκόλεψε και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Και ήρθε και στο ΟΑΚΑ να κάνει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό. Και έφυγε με μία βαριά ήττα με 5-1, που θα ήταν πιο βαριά, αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο εύστοχοι. Μην είμαστε και πλεονέκτες, όμως. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 10 διαφορετικούς σκόρερ. Αυτό δείχνει και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, που αποδίδει σε αρκετά παιχνίδια και κυρίως σε αυτό με τον Απόλλωνα.

Οσοι πήγαν στο ΟΑΚΑ έφυγαν χορτασμένοι, από αυτό που είδαν. Γκολ, ευκαιρίες, συνδυασμοί, αυτοματισμοί. Φάσεις, βγαλμένες από την προπόνηση. Σαν και τώρα θυμάμαι τον τρόμο, που υπήρχε το καλοκαίρι, ότι η ομάδα μπορεί να κινδυνεύσει. Από τότε το απέκλεια αυτό, αρκεί η διοίκηση να άρχιζε να κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή να πληρώνει τους παίκτες και το μυαλό τους να είναι μόνο στο αγωνιστικό. Ο Νταμπίζας το εξασφάλισε αυτό και η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο. Και κανείς δεν ξέρει πόσο ψηλά θα φθάσει, αν μείνει το ρόστερ απείραχτο και δεν φύγουν κάποιοι παίκτες.

Επίσης σαν και τώρα θυμάμαι τα σχόλια, που γινόντουσαν για τον Μακέντα, όταν έγινε γνωστό, ότι αυτός είναι η επιλογή των Νταμπίζα, Δώνη. Αρκετοί τον έβγαλαν άχρηστο, κάποιοι παλαίμαχο πριν καν έρθει να τον δούμε. Και φυσικά υπήρχαν και οι τύποι  που… πουλάνε φούμαρα μήνες τώρα με τον Παιρόζ και τον Ρέστη, που έγραψαν για τον Δώνη και τον Νταμπίζα, όταν επέλεξαν τον Μακέντα : «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.663 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και έλεγαν με ύφος… χιλίων καρδιναλίων, ότι είναι έγκλημα, που δεν παίρνουν τον Γκροτζίνσκι, ο οποίος και ακραίος ήταν και όχι φορ και εκτός των άλλων τον ήθελε ο Πάιροζ, που ακόμα περιμένουμε να μπει στην ομάδα και προς το παρόν στέλνει sms και λέει ότι ακόμα … προσπαθεί. Αυτοί οι τύποι, που το καλοκαίρι ειρωνευόντουσαν τον Νταμπίζα και τον Δώνη, για την απόκτηση του Μακέντα, ούτε ένα συγγνώμη δεν ζήτησαν. Και δεν εννοώ τους οπαδούς της ομάδας, αλλά αυτούς που τους επηρέαζαν με τις ανοησίες, που έγραφαν.

Αλλά τι λέω και εγώ; Το συγγνώμη θέλει κότσια για να το ζητήσεις, αυτοί δεν τα έχουν . Και απλά έχουν κάνει την τούμπα τους και αποθεώνουν λες και δεν τρέχει τίποτα.

Εκτός από τον Μακέντα, που έκανε… παπάδες με τον Απόλλωνα, έβαλε δύο γκολ, είχε ασίστ εξαιρετικός ήταν ο Χατζηγιοβάνης, που τα έκανε όλα εκτός από το να σκοράρει, ενώ και ο Μπουζούκης και οι δύο ακραίοι μπακ ο Γιόχανσον και ο Ινσούα έκαναν σπουδαίο παιχνίδι(δεν θυμάμαι και ματς να έχουν βάλει γκολ και τα δύο ακραία μπακ ). Η ομάδα του Δώνη έχει «φτιάξει» τον κόσμο, που δεν χορταίνει να την βλέπει. Ο κόσμος, που έχει μόνο μία ανησυχία από εδώ και πέρα. Και είναι μία ανησυχία με λογική. Μην αρχίσει η διοίκηση και για να βγει η χρονιά να θέλει να πουλήσει παίκτη, με αποτέλεσμα να χαλάσει η χημεία και η δυναμική της ομάδας. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.