ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δώνης: “Να το πούμε στον κόσμο για τον Αλαφούζο…”

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γιώργος Δώνης για τη διοικητική σταθερότητα που υπάρχει φέτος και για τις διαβεβαιώσεις Αλαφούζου.

Δώνης:

Ενα απόσπασμα των όσων δήλωσε στο OPEN TV.

«Είχαμε δει τον Απόλλωνα στα προηγούμενα παιχνίδια που έπαιζε με 4-5-1 και όταν αμύνεται γίνεται 6-3-1 γιατί οι εξτρέμ ακολουθούν σαν μαν του μαν τα μπακ και καλύπτουν το πλάτος. Σαν σχέδιο μιλάω όταν είναι καλυμμένο το πλάτος του γηπέδου πρέπει να βάλεις πολλούς παίκτες στον άξονα, να παίξεις κάθετα. Να έχεις τους μπακ σου ψηλά ώστε να κυνηγήσεις τις διαγώνιες στην πλάτη.

Για αυτό βάλαμε ρόμβο. Στην τετράδα της άμυνας του Απόλλωνα είχαμε τους Χατζηγιοβάνη και Μακέντα αρκετά ανοιχτά. Ώστε οι στόπερ του Απόλλωνα να μην έχουν παίκτες μπροστά τους, να μένουν μεταξύ στόπερ μπακ οι δυο μας φορ και μόνο τον Μπουζούκη να βλέπουν μπροστά τους. Αυτό είχε ως συνέπεια να τους αποπροσανατολίσουμε και να βγάζουμε και τον Χρήστο κάθετα και τον Κάτσε κάθετα. Ώστε στην αλλαγή παιχνιδιού να εκμεταλλευτούμε ή τον Γιόχανσον ή τον Ινσούα. Ξεκινήσαμε ένα δεκάλεπτο πολύ δυνατό. Από το 10 έως το 18 πολλές λάθος πάσες και είχε δυο-τρεις καλές φάσεις ο Απόλλωνας. Μόνο σε εκείνο το διάστημα ήταν απειλητικός. Εμείς είχαμε καλές συνεργασίες. Έγινε εύκολο το ματς μετά το 2-0″.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.224 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολλοί θα πουν ότι παίζατε με τον ουραγό αλλά ο Απόλλωνας κατόρθωσε να δυσκολέψει άλλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ;

«Εμείς το βλέπουμε λίγο διαφορετικά μέσα στην ομάδα. Την Πέμπτη γύρισαν όλα τα παιδιά από τις Εθνικές ομάδες και είχαμε μια κουβέντα μέσα στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές που εκτός της ανάλυσης του αντιπάλου, δεν περίμεναν αυτή την κουβέντα. Είχαμε μια κουβέντα σε ερωτήσεις και απαντήσεις για το τι πιστεύουν αυτά τα δέκα παιχνίδια ότι έχουμε κάνει θετικό και τι πιστεύουν ότι πρέπει να βελτιώσουν. Όταν τελείωσε η κουβέντα γιατί τα βρήκαν σχεδόν όλα οι ποδοσφαιριστές γιατί μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία είπα ότι για μένα σε αυτά τα δέκα παιχνίδια, έντεκα συν του Κυπέλλου, το πιο σημαντικό είναι πως όταν βλέπουμε τον αντίπαλο και ετοιμάζουμε το πλάνο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Γιατί εμείς μπαίνουμε πάρα πολύ στον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και αυτά τα παιδιά ανεξάρτητα την ηλικία, αν κάποιοι είναι νέοι, κάποιοι είναι έμπειροι το βγάζουν στο γήπεδο. Όταν φεύγουν από την προπόνηση το σκέφτονται και την επόμενη έρχονται έτοιμοι. Για αυτό ετοιμαζόμαστε πάρα πολύ καλά και είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί εφαρμόζουν το πλάνο πάρα πολύ καλά». 

Για τη στήριξη που πρέπει να έχουν αυτά τα παιδιά:

«Να προσθέσω λίγο κάτι. Εμείς πήγαμε με πρόγραμμα. Να πω το εξής, όταν γινόντουσαν διαπραγματεύσεις, όταν είχε αναλάβει ο Νταμπίζας και μίλησα με τον κ. Αλαφούζο το καλοκαίρι στις κουβέντες όλες αυτές γιατί εμένα ήταν όνειρο μου προπονητικά κάποια στιγμή να έρθω στην ομάδα μου, σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να πάρω κάποιες διαβεβαιώσεις. Και θα πρέπει να πούμε έξω στον κόσμο επειδή το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, ότι ο κ. Αλαφούζος στις διαβεβαιώσεις που μου έδωσε μέχρι τώρα τις κρατάει όλες. Έχουμε μια σταθερότητα μέσα στο σύλλογο για να δουλεύουμε απερίσπαστοι με συνέπεια στις πληρωμές».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...