ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Θορθάνο: «Το μπάσκετ δεν είναι… μαθηματικά, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας»

Ο Ινίγο Θορθάνο μίλησε για το πλάνο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Μόσχα, λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για το ματς με τη Χίμκι.

Θορθάνο: «Το μπάσκετ δεν είναι... μαθηματικά, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας»

Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Ινίγο Θορθάνο, δήλωσε τα εξής λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Μόσχα:

«Οι παίκτες είναι εντάξει. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Παπαπέτρου. Θα ταξιδέψει μαζί μας, θα δούμε αν είναι έτοιμος. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει. Καθένας ξέρει το Κρόκερ, έχει ένα απίστευτο ρόστερ. Δεν είναι μαθηματικά το μπάσκετ. Δεν σημαίνει ότι λείπουν 25 πόντοι και 8 ασίστ. Πρέπει να ξεχάσουμε, να δούμε ποιοι θα παίξουν και να αντιμετωπίσουμε την Χίμκι. Το πλάνο είναι να είμαστε ο εαυτός μας.

Αυτός είναι ο στόχος. Να παίζουμε επιθετικοί άμυνα. Να διεκδικούμε τα ριμπάουντ, να “τρέξουμε” στο γήπεδο. Είμαστε διαφορετικοί εντός και εκτός έδρας, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να είμαστε καλοί σε όλες τις καταστάσεις. Στο 5 εναντίον 5 ίσως πρέπει να είμαστε περισσότερο ήρεμοι για να βρούμε ένα καλό σουτ ή ίσως βολές. Πρέπει να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό αφού εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ. Μπορούμε να βρούμε σουτ στα 12-18″ αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.