ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαύρα χάλια και στη Ρωσία

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του μακριά από το ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 76-68 από τη Χίμκι, πληρώνοντας τα λάθη του και την επιθετική... σιγή στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 5-5 πλέον οι «πράσινοι» που είχαν σε καλή ημέρα τον Γκιστ (19π, 7ρ) και τον Καλάθη... σκιά του εαυτού του.

Μαύρα χάλια και στη Ρωσία

Χίμκι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-68: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του μακριά από το ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με… από τη Χίμκι, πληρώνοντας τα λάθη του και την επιθετική… σιγή στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 5-5 πλέον οι «πράσινοι» που είχαν σε καλή ημέρα τον Γκιστ (19π, 7ρ) και τον Καλάθη… σκιά του εαυτού του.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε το δίδυμο Καλάθη-Λάνγκφορντ στα γκαρντ, τον Λοτζέσκι στο «3» και το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε στους ψηλούς. Όπως και στα προηγούμενα ματς, οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά, επιτρέποντας στο να πάρει… αέρα η Χίμκι (7-2, 18-12), προτού πάρει… τ’ όπλο του ο Λάνγκφορντ και φέρει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Το -4 του πρώτου δεκαλέπτου (29-25, 10′), ήταν χαρακτηριστικό για την πράσινη άμυνα η οποία δεν ήταν στα φόρτε της, ενώ η επίθεση έδειχνε να λειτουργεί.

Ο Λάνγκφορντ συνέχιζε να είναι… υπέροχος και αυτή τη φορά βρήκε και… συμμέτοχο τον Γκιστ. Οι δυο Αμερικανοί έκλεισαν το ημίχρονο με 24 πόντους (13 και 11), βοηθώντας τον Παναθηναϊκό ώστε να κάνει το δικό του ξέσπασμα και να περάσει μπροστά με επτά πόντους (33-40). Προβάδισμα πειστικό, που όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει, όσο λάμβανε απαντήσεις από τον Γκιλ και από ολιγωρία της άμυνας που… υπέσκαπτε τις επιθετικές προσπάθειες. Κάπως έτσι, οι Ρώσοι επέστρεψαν από το -7 και έκλεισαν στο +4 το ημίχρονο (48-44).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.207 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Λάνγκφορντ-Γκιστ, αλλά και ο Λοτζέσκι (8π στο ημίχρονο) κινούσαν τα νήματα επιθετικά, όμως ήταν φανερή η… έλλειψη του Καλάθη, που είχε συνεισφορά στη δημιουργία (4 ασίστ), αλλά έμεινε δίχως πόντο στο πρώτο μέρος.

Πάντως, στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου μέρους, η συνεισφορά της περιφέρειας σταμάτησε και ως εκ τούτου η Χίμκι παγίωσε τη διαφορά, κρατώντας τον Παναθηναϊκό μακριά από το καλάθι. Μακριά όμως έμειναν και οι Ρώσοι, καθώς το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 11-7, με την ομάδα του Πασκουάλ να παίζει πολύ καλή άμυνα, αλλά μην έχει επαφή με το… διχτάκι της Χίμκι, μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με διαφορά οκτώ πόντων (59-51).

Στο κρίσιμο κομμάτι του ματς, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεχόταν όσα… έβαζε, με τη διαφορά να κινείται μεταξύ των έξι και των οκτώ πόντων υπέρ της Χίμκι. Ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ στα τελευταία 4:30 (71-61) με το ρολόι να μπαίνει στα τελευταία πέντε λεπτά, βλέποντας την ομάδα να αδυνατεί να βρει τα σουτ και να κάνει λάθη, απόντος του… Καλάθη, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να φανεί σε κανένα σημείο του ματς. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμη μια εκτός έδρας ήττα στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 29-25, 48-44, 59-51, 76-68

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.