ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός με ΑΡΧ@@ΙΑ!

Άρης - Παναθηναϊκός 1-1: Συγγνώμη για τον τίτλο, αλλά έτσι ακριβώς περιγράφεται αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη. 1-1 με γκολ - πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις. Δεν ολοκλήρωσε τη σφαγή ο διαιτητής Τζοβάρας που έδωσε πέναλτι - φάντασμα στους γηπεδούχους.

Παναθηναϊκός με ΑΡΧ@@ΙΑ!

Η διάταξη του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με τριάδα στην άμυνα, τους Πούγγουρα, Μαυρομμάτη και Κολοβέτσιο μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη. Οι Ινσούα (αριστερά) και Γιόχανσον (δεξιά) τοποθετήθηκαν ως φουλ-μπακ, ενώ οι Κουρμπέλης και Κάτσε κάλυψαν τον άξονα. Πίσω από τον προωθημένο Μακέντα βρέθηκαν οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης.

Το ματς

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.716 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνει το παιχνίδι του, όντας προσεκτικός στα μετόπισθεν και αποτελεσματικός μπροστά, αλλά τα πλάνα του Δώνη ανατράπηκαν γρήγορα. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Τζοβάρας δίχως να διστάσει υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ινσούα στον Γκάμα, αλλά ο Διούδης είπε «όχι» στον παίκτη του Άρη, διατηρώντας το «μηδέν». Δέκα λεπτά αργότερα, ο ρέφερι αποφάσισε να δώσει… νέο πέναλτι στους γηπεδούχους, βλέποντας ως… χέρι τον μηρό του Γιόχανσον και αφήνοντας τον Γιουνές να νικήσει αυτή τη φορά τον Διούδη, κάνοντας το 1-0 για τον Άρη (15′).

Από πολύ νωρίς, οι «πράσινοι» είχαν να ανταποκριθούν στις αποφάσεις του διαιτητή, οι οποίες απέφεραν γενικό εκνευρισμό, αλλά και στο πρέσινγκ του Άρη που φρόντισε να ανακόψει τη σύνδεση μεταξύ της μεσαίας γραμμής και των Χατζηγιοβάνη – Μπουζούκη – Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του και να απειλήσει την εστία του Κουέστα, ενώ ο Δώνης έχασε και τον Γιόχανσον, ο οποίος δεν πατούσε καλά μετά από σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε (και δεν σφυρίχτηκε) και έδωσε τη θέση του στον Χρήστο Δώνη (33′).

Στα τελευταία πέντε λεπτά υπήρξε μεγαλύτερη κινητικότητα από πλευράς τριφυλλιού, με τον Κουρμπέλη να χρίζεται δημιουργός από τον Γιώργο Δώνη, που ήθελε να διασπάσει με διαγώνιες μπαλιές την άμυνα του Άρη. Σε μια απ’ αυτές τις φάσεις, ο Μακέντα παραλίγο να δώσει ασίστ με τακουνάκι, αλλά το τελείωμα του Μπουζούκη σταμάτησε στους αμυντικούς.

Ο Παναθηναϊκός καλούταν πλέον να ανεβάσει την απόδοσή του και να βρει τον τρόπο να πλησιάσει την περιοχή του Κούεστα. Κάτι που μετά τον τραυματισμό του Γιόχανσον συνέβη αποκλειστικά με προσπάθειες από την αριστερή πλευρά, με τον Ινσούα καθώς στα δεξιά είχε τοποθετηθεί αναγκαστικά ο Πούγγουρας.

Έχοντας ανεβάσει τις γραμμές του, ο Παναθηναϊκός έγινε ευάλωτος πίσω, γεγονός που θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Άρης με γρήγορη μεταφορά στο transition, χάνοντας ευκαιρίες με τους Γιουνές και Ντιγκινί, στον δρόμο για τη συμπλήρωση μιας ώρας ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν ανεβασμένοι, κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα και προσπαθούσαν να χτίσουν επιθέσεις, αλλά πλην της προσπάθειας του Κάτσε, δεν υπήρξε καθαρή ευκαιρία μέχρι το τελευταίο τέταρτο.

Τότε ήταν που ο Δώνης έπαιξε τα… ρέστα του, περνώντας τους Χατζηθεοδωρίδη και Καμπετσή στη θέση των Μαυρομμάτη και Κάτσε, αλλάζοντας ξανά τον σχηματισμό, με τον Ινσούα ως τρίτο αμυντικό. Πλην της κεφαλιάς του Μακέντα στο 83ο λεπτό, το τριφύλλι δεν δημιούργησε κάποια άλλη φάση και μάλιστα, στο 89ο λεπτό, ο Φεντερίκο Μακέντα είδε την δεύτερη κίτρινη του Τζοβάρα.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με ΚΑΡΥΔΑΤΟ πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Στο 92ο λεπτό, ο Μπουζούκης ανατράπηκε από τον Σιώπη και ο Χατζηγιοβάνης με εκτέλεσε α λα Πανένκα, ισοφάρισε για το τριφύλλι στη Θεσσαλονίκη (1-1), με το τριφύλλι να φεύγει με βαθμό από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντες, Σιώπης, Μπάσα,Γκάμα, Ντιγκινί (73′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (79′ Μαβράι), Γιουνές

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον (33 λ.τρ Δώνης), Κουρμπέλης, Κάτσε (73′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.