Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» στη φετινή «μηχανή» του Παναθηναϊκού. Από την αρχή της σεζόν, ο εξτρέμ από τη Μυτιλήνη κατέστησε σαφές ότι φέτος θα κάνει τα πάντα για το step-up στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να έχει συμβάλλει τα μέγιστα, όσον αφορά την επιθετική λειτουργία του τριφυλλιού.

Πέρα από τις ασίστ αλλά και τα γκολ που έχει σημειώσει, υπάρχουν και ορισμένες άλλες στιγμές που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Είναι εκείνες όπου ο νεαρός εξτρέμ έχει μόλις κερδίσει πέναλτι, αλλά δεν το εκτελεί ο ίδιος, παρά τις παρακλήσεις του προς τον πάγκο και τον Γιώργο Δώνη. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, δόθηκε εντολή για τον Κουρμπέλη, ενώ τη δεύτερη, στην Τρίπολη, ήταν η σειρά του Μακέντα.

Σήμερα όμως, ο «κλήρος» έπεσε στον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος εκτέλεσε με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος α λα Πανένκα και ισοφάρισε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο κρισιμότερο σημείο του ματς με τον Άρη. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Γιώργος Δώνης, η εντολή για την εκτέλεση του πέναλτι από τον Χατζηγιοβάνη δεν έγινε… χαριστικά. Τουναντίον, ο παίκτης του τριφυλλιού είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και το χρίσμα του πρώτου εκτελεστή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου

«Του έχω δώσει επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο Χατζηγιοβάνης. Έχει καλά χτυπήματα κι ας είναι νεαρός σε ηλικία. Το κέρδισε μέσα από την προπόνηση. Οι ποδοσφαιριστές είναι μια κατηγορία μόνοι τους στις αποφάσεις τους. Και να ήταν μέσα ο Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης θα το έπαιρνε γιατί έχει τα χτυπήματα. Είχα έναν προβληματισμό στην αρχή, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δώνης.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS