ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Στήσιμο» εσείς, ΚΑΡΥΔΙΑ εμείς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη κόντρα σε όλους και το... διαιτητικό ρεσιτάλ του Τζοβάρα.

«Στήσιμο» εσείς, ΚΑΡΥΔΙΑ εμείς!

Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη θέλει κότσια για να το κάνεις. «Στημένος» έπαιζε για 90 λεπτά . Ο Τζοβάρας και ο βοηθός Νικολακάκης έδιναν ρεστιάλ σε βάρος του Παναθηναϊκού. Δόθηκε ένα πέναλτι στον Γιόχανσον, που μας θυμίζει τις εποχές παράγκας με το οποίο προηγήθηκε ο Αρης και μπορεί να κέρδιζε το παιχνίδι αν στο τέλος ο Παναθηναϊκός δεν ισοφάριζε. Πέρα από το πέναλτι-σκάνδαλο του Γιόχανσον, διαιτητής και βοηθός δεν έδιναν φάουλ, που έγιναν σε βάρος του Παναθηναϊκού και έδιναν φάουλ στον Αρη, που δεν υπήρχαν, όπως η βουτιά του Γκαρσία στο 34.

Να πούμε, ότι ο Τζοβάρας είχε δώσει και ένα ακόμα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ινσούα, αλλά αυτό ο Διούδης το έπιασε και επειδή το έκανε, είπε ο Τζοβάρας να κάνει ένα δώρο στον Αρη, για να γίνει το 1-0 και έγινε. Ο Δώνης και οι παίκτες του, όμως, δεν λύγισαν ούτε από το 100-0 της διαιτησίας, ούτε από τον τραυματισμό του Γιόχανσον.

Αυτή η ομάδα φτιάχνει χαρακτήρα και αυτό φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και χθες το είδαμε σε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με κόντρα διαιτησία και με την ομάδα να κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο τελευταίο 20λεπτο με το ρίσκο που πήρε ο Δώνης με το 3-5-2 και τους Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη φουλ-μπακ και τους Μακέντα, Καμπετσή μαζί στην επίθεση με τριάδα Κουρμπέλη, Δώνη, Μπουζούκη στα χαφ. Στο υπόλοιπο διάστημα και με το 3-4-3 στην αρχή και στη συνέχεια με το 4-3-3 (αλλά τον Πούγγουρα αναγκαστικά δεξί μπακ) η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα και έκανε λάθη με το πρέσινγκ του Αρη, ο οποίος μπορούσε να βάλει και άλλο γκολ μετά το 1-0. Αλλά η Θεία δίκη μίλησε στο τέλος και αφού πιο πριν ο Παναθηναϊκός πίεζε και έδειχνε, ότι μπορεί να ισοφάριζε . Το 1-1 ήρθε μετά την αποβολή του Μακέντα, που έκανε δύο μαρκαρίσματα και είδε δύο κίτρινες  στο αποκορύφωμα των οργίων του Τζοβάρα. Το πέναλτι, που έκανε ο Σιώπης στον Μπουζούκη το έβαλε ο Χατζηγιοβάνης και  έδειξε, ότι το λέει η καρδιά του… Θυμήθηκε τον Πανένκα στις καθυστερήσεις και με σκορ 1-0 σε βάρος της ομάδας του μέχρι τότε. Με λίγα λόγια «στήσιμο» εσείς, ΚΟΤΣΙΑ εμείς.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.477 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανύπαρκτος διοικητικά και οι διαιτητές όπως θέλουν τον παίζουν… Επίσης έχω πει ότι πρέπει σε ΟΛΑ τα ματς της Σούπερ Λίγκα να παίζουν ξένοι διαιτητές.

*Η νίκη δεν ήρθε, αλλά μοιάζει με νίκη με τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία και με όλες τις συνθήκες, που υπήρχαν. Η πεντάδα που είναι ο φετινός στόχος, είναι κοντά.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.