ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γλίτωσε με Καμπετσή στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Παναθηναϊκός-Ο.Φ Ιεράπετρας 2-2: Ο Χατζηθεοδωρίδης άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, αλλά οι παίκτες του Δώνη είδαν τους παίκτες της Ιεράπετρας να «χτυπούν» δύο φορές και να κρατάνε τη νίκη μέχρι την τελευταία φάση του ματς, όπου σκόραρε ο Καμπετσής και έδωσε στο τριφύλλι έναν αγχωτικό βαθμό κόντρα στους Κρητικούς.

Γλίτωσε με Καμπετσή στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε εντελώς διαφορετικός των συνηθισμένων στο σχεδόν άδειο, λόγω αντιεμπορικής ημέρας και ώρας, ΟΑΚΑ. Ο Κότσαρης υπερασπίστηκε την εστία του τριφυλλιού, με τους Θεοχάρη, Παντελάκη και Οικονόμου να είναι τριάδα στην άμυνα, τον Αποστολάκη στα δεξιά ως φουλ μπακ και τον Χατζηθεοδωρίδη στα αριστερά. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Τζανδάρης και Στάικος, με τους Εμμανουηλίδη – Κουντουριώτη στα «φτερά» και τον Καμπετσή φορ.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και γενικά το πρώτο μισό του ημιχρόνου εξελίχθηκε όπως ίσως θα αναμενόταν. Ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια του και με υπομονή προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, μην έχοντας καλές επαφές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στον πάγκο, ο Γιώργος Δώνης δεν δίσταζε να δίνει οδηγίες και να αλλάζει μικρές λεπτομέρειες στην πράσινη διάταξη ώστε να λύσει την επίθεση. Mέσω αυτών των κινήσεών του ήρθε το γκολ. Ο Χατζηθεοδωρίδης στόπαρε τη μπάλα εκτός περιοχής, έφερε τη μπάλα στο κακό του πόδι, το δεξί και με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0, 20′).

Γενικά, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού σε αυτό το πρώτο μέρος, με τον 20χρονο μπακ να βγάζει λίγο μετά το γκολ πάσα πάρε-βάλε στον Καμπετσή, αλλά εκείνος να αστοχεί από θέση τετ α τετ. Και τότε, τα πράγματα άλλαξαν. Οι παίκτες της Ιεράπετρας, ήρθαν στο ΟΑΚΑ μην έχοντας τίποτα να χάσουν και πιέζοντας ψηλά την αμυντική γραμμή των «πρασίνων» βρήκαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Κότσαρη και να σκοράρουν δύο φορές. Την πρώτη στο 25ο λεπτό με προβολή του Χίσι από το ύψος της μικρής περιοχής (1-1, 25′) και τη δεύτερη με τον Αναστασόπουλο στο 43ο λεπτό, μετά από ωραία αντεπίθεση (1-2, 34′), ανατρέποντας τα δεδομένα στην ανάπαυλα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.388 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η είσοδος του Μπουζούκη στην ανάπαυλα (αντί του Θεοχάρη) και η μεταφορά του Κουντουριώτη ως φορ, έδωσαν πνοή στο τριφύλλι που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως, οι δύο προσπάθειες του Κουντουριώτη αποκρούστηκαν, ενώ ο Καμπετσής σημάδεψε το δοκάρι των Κρητικών, στην καλύτερη «πράσινη» φάση του δευτέρου μέρους.

Η πίεση του Παναθηναϊκού για τη δική του ανατροπή παρέμεινε, αλλά η άμυνα των Κρητικών αντιστεκόταν σθεναρά και μάλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτο γκολ με τον Αναστασόπουλο να βλέπει τον Κότσαρη να διώχνει την προσπάθειά του σε θέση τετ α τετ. Ο Πούγγουρας έχασε μεγάλη, διπλή ευκαιρία στο 87ο λεπτό να σκοράρει, όπως και ο Εμμανουηλίδης στο 90ο λεπτό, όπου αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Αλλά εν τέλει, ο βαθμός της ισοπαλίας και η πρόκριση ήρθε στο τελευταίο λεπτό, με τον Καμπετσή να μην λαθεύει σε κενή εστία, γράφοντας το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Θεοχάρης (46′ Μπουζούκης), Οικονόμου, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (79′ Σιφναίος), Τζανδάρης, Στάικος, Εμμανουηλίδης, Κουντουριώτης (70′ Πούγγουρας), Καμπετσής

Ο.Φ Ιεράπετρα (Γιάννης Μάγγος): Παναγιώτου, Αναστασόπουλος, Κορομηλάς, Μίγγας (78′ λ.τρ Πυθαρούλης), Πότσι, Μούτσα, Κέβιν, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57′ Κορέττα), Μηνάς (69΄ Τζελέπης), Καλημέρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.