ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το 2-2 έλυσε απορίες και έδειξε την πραγματικότητα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα, τα συμπεράσματα και την πραγματικότητα στο τριφύλλι.

Το 2-2 έλυσε απορίες και έδειξε την πραγματικότητα!

Αυτό το ματς κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με την Ιεράπετρα είναι από τα παιχνίδια, που μας δείχνουν την πραγματικότητα. Και κατεβάζουν από το… συννεφάκι, όσους έχουν ανέβει και πιστεύουν ότι αυτός ο σημερινός Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό . Καμία σχέση. Η ομάδα με το γκολ του Καμπετσή στο τέλος έκανε το 2-2, που ουσιαστικά της δίνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Όχι μαθηματικά, ακόμα. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλά απίθανα πράγματα στα δύο παιχνίδια του ομίλου τη τελευταία αγωνιστική, για να αποκλειστεί η ομάδα. Ο

Γιώργος Δώνης επέλεξε να δώσει ευκαιρία σε παιδιά, που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Και όλοι είδαμε, γιατί δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Άλλοι ήταν επιπόλαιοι και έχασαν γκολ, που δεν χάνονται, άλλοι θέλουν δουλειά και βελτίωση, για να παίζουν πιο συχνά σε ματς πρωταθλήματος, άλλοι δεν είναι σε καλή κατάσταση . Ο προπονητής είδε χθες, ότι βλέπει και στις προπονήσεις, απλά σε πολλούς φίλους της ομάδας λύθηκαν απορίες σε αυτό το παιχνίδι, γιατί δεν παίζει πιο συχνά ο τάδε και ο δείνα . Η ομάδα αυτή ήδη έχει κάνει υπέρβαση με την πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά για να ανέβει ο πήχης χρειάζεται βελτίωση των νέων παικτών και ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι, για να έχει μεγαλύτερο βάθος.

Για να μην παρεξηγηθώ. Και στο παιχνίδι αυτό ο Παναθηναϊκός βάση ευκαιριών θα έπρεπε να κερδίσει. Αλλά με την αστοχία και την επιπολαιότητα και ένα χαμένο και με κακή αμυντική λειτουργία πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφθασε μία ανάσα, από το να χάσει από μία ομάδα Γ’Εθνικής και η Ιεράπετρα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, σε αντεπιθέσεις να κάνει το 1-3, αλλά δεν το έκανε και τιμωρήθηκε στο τέλος. Ο Σιφναίος στα 17 λεπτά, που αγωνίστηκε δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Ο κορυφαίος όλων, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, που απέδειξε, γιατί είναι στους 14-15 βασικούς της ομάδας. Έβαλε το πρώτο γκολ, αλλά έκανε πολλή δουλειά σε όλο το παιχνίδι. Επίσης από τους νέους, αυτός, που έδειξε, γιατί είναι βασικός ήταν ο Μπουζούκης. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και… έφαγε όλο το γήπεδο, από τα δικά του πόδια άρχισε το 2-2 με μία μεγάλη πάσα στον Εμμανουηλίδη και είτε έπαιξε σαν εσωτερικός μέσος στο 4-3-3, είτε σαν δεκάρι στο ρόμβο του 4-4-2 δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και βοήθησε την ομάδα να κάνει ευκαιρίες.

Αριστος τακτικά ήταν και ο Αποστολάκης. Αμυντικά είχε σωτήριες επεμβάσεις, δύο, τρεις φορές, στο δεύτερο γκολ δεν προλαβαίνει να ανακόψει τον αντίπαλο, αλλά το γκολ αυτό ήταν οφσάιντ και δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ επιθετικά είχε μία-δύο καλές στιγμές.

Ο Καμπετσής έχει σημειώσει το σημαντικό δεύτερο γκολ, αλλά έχει χάσει ευκαιρίες, από έλλειψη συγκέντρωσης και αυτό πρέπει να το αλλάξει.

*Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε σε βάρος του διαιτητική απόφαση. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις, σημασία έχει, ότι σαν Παναθηναϊκός έχεις δύο στα δύο. Στην Θεσσαλονίκη ο Αρης προηγήθηκε με ένα πέναλτι, που δεν έγινε ποτέ και ήταν δώρο του Τζοβάρα, στο ΟΑΚΑ το δεύτερο γκολ της Ιεράπετρας είναι οφσάιντ ( είναι εκτεθειμένος ο παίκτης, που συμμετέχει στην φάση και μετά η μπάλα πάει στον σκόρερ).

*Πολύ καλή ομάδα η Ιεράπετρα, για ομάδα Γ’Εθνικής και φαίνεται, ότι έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Γιάννη Μάγγο.

*Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο Δώνης ρίσκαρε αφήνοντας τόσους βασικούς εκτός αποστολής και τώρα η ομάδα πρέπει να πάει να παίξει στην Κρήτη με τον Κισαμικό, για τη νίκη για να βγει πρώτη. Από την άλλη, όμως, ο Μακέντα ήταν τιμωρημένος, ο Βέργος (θα μπορούσε να παίξει αντί του Σιφναίου, η από την αρχή) είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Ενόπλων και ο Χατζηγιοβάνης είχε ενοχλήσεις, άρα λύσεις δεν είχε άλλες μεσοεπιθετικά, εκεί που φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.