ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ και οι… μεταγραφές

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ενόψει και της συνέχειας, αλλά και για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τον ΟΦΗ.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ και οι… μεταγραφές

Αν κάτι φάνηκε στο ματς Κυπέλλου κόντρα στην αξιόμαχη Ιεράπετρα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη δρόμο για να εξελίξει περισσότερους ποδοσφαιριστές. Όχι ότι αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι λίγο. Το αντίθετο. Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα εξαιρετικό σύνολο κι ένα βασικό κορμό από 15-16 ποδοσφαιριστές που καιρό με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερο, όλο και πιο «δεμένο». Αποτελούμενο από παίκτες, οι οποίοι μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά, αποκτούν εμπειρίες και φτιάχνουν μια ομάδα, που έχει καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική. Ακόμη δεν είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει. Να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια είσοδο στην πεντάδα ή και ακόμη έναν τελικό Κυπέλλου. Για να συμβούν τα υπόλοιπα χρειάζονται κι άλλες πινελιές. Όπως το να εξελιχθούν περισσότεροι παίκτες, αλλά και να γίνουν κάποιες απαιτούμενες κινήσεις το καλοκαίρι.

Οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης γραμμής είναι πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό είναι κάτι λογικό, σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν έχουν πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής και είναι δύσκολο να ζητάς απ’ αυτούς, όταν αγωνίζονται όλοι μαζί σε μια ενδεκάδα, συνοχή και να δείξουν τα ίδια στοιχεία με αυτούς που βρίσκονται στις βασικές επιλογές του Γιώργου Δώνη. Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον προπονητή της ομάδας και τους συνεργάτες του είναι – πλην της συνεχούς βελτίωσης όλων – να προσπαθήσουν να πάρουν από τις «ρεζέρβες» το καλύτερο δυνατό και να βελτιώσουν όσους περισσότερους μπορούν. Αν από αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών, «βγουν» 3-4 θα μιλάμε για μια ακόμη επιτυχία, μια ακόμη υπέρβαση. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται επιμονή, δουλειά και χρόνος για να δούμε αν κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα χρειαστεί και ανάλογη ενίσχυση το καλοκαίρι. Μιλάμε για 3-4 προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών που θα ανεβάσουν το ρόστερ. Όχι για περισσότερους. Δε χρειάζονται, άλλωστε. Είπαμε, ο κορμός υπάρχει και ο νούμερο ένα στόχος είναι η εξέλιξη αυτής της ομάδας και όχι οι πολλές μεταγραφές. Το πρότζεκτ δε θα αλλοιωθεί, δε θα αλλάξει. Οι «πράσινοι» θα παραμείνουν πιστοί στο πλάνο τους και ταυτόχρονα θα ανεβάσουν και 3 νεαρούς από την ακαδημία, που έχουν ξεχωρίσει. Αυτό μπορεί να συμβεί και τον Ιανουάριο.

Όσο για το ματς με τον ΟΦΗ, τώρα, ο Παναθηναϊκός καλείται να παλέψει για ένα διπλό, έπειτα από αρκετό καιρό. Το τριφύλλι έχει δυο εκτός έδρας επιτυχίες φέτος, αυτές κόντρα σε Ξάνθη και ΑΕΛ (και Παναιτωλικό για το Κύπελλο). Στα άλλα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα κόντρα σε Αστέρα, Ολυμπιακό και Αρη κρίνονται επιτυχημένα, αν δούμε και τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν. Ο Δώνης θα βάλει στα δεξιά τον Πούγγουρα, λόγω και των απουσιών των Κουλιμπαλί και Γιόχανσον. Ο νεαρός στόπερ έπαιξε στη Θεσσαλονίκη σε αυτή τη θέση για μεγάλο διάστημα και ήταν πολύ καλός, κυρίως στο τακτικό κομμάτι. Είναι, φυσικά, πιο έμπειρος από τον Αποστολάκη και θα προτιμηθεί για να αγωνιστεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ηρακλείου.

Θα φανεί, επίσης, σήμερα αν ο Μαυρομάτης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, θα είναι στη διάθεση του Δώνη, αλλά και αν ο νεαρός Ξενόπουλος (ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον ώμο) θα βρεθεί στην αποστολή ως δεύτερος τερματοφύλακας μετά τον τραυματισμό του Κότσαρη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ