ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε 69-81: Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη φετινή του ήττα στο ΟΑΚΑ και τρίτη συνεχόμενη στην Euroleague, με τη Φενέρ να τον εκτελεί πίσω από τα 6.75μ (13/21) παίρνοντας τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Στους 14 ο Καλάθης, 13 πόντοι για Παππά και Λοτζέσκι. Πληγή οι Βέσελι, Λοβέρν, Κάλινιτς για τον Παναθηναϊκό.

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός...

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να μπει στο παρκέ και να παλέψει για να διεκδικήσει αυτό που ήθελε και αναζητούσε. Το ματς αναμενόταν να μετατραπεί σε… μάχη, με τη Φενέρ να κερδίζει τακτικά τους «πράσινους» στο πρώτο δεκάλεπτο. Με πυλώνα τον Βέσελι, ο οποίος σκόραρε στη ρακέτα και ενίοτε δημιουργούσε, η Φενέρ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (12-18), κάνοντας τα… βασικά απέναντι στον υπερβολικά άστοχο Παναθηναϊκό των 0/7 τριπόντων, που όμως κατόρθωσε να μείνει κοντά λόγω της άμυνας.

Έπειτα, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να κυριαρχήσει στο παρκέ. Ο μεν Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος από μακριά, με εξαίρεση το κρεσέντο του Παππά, ενώ η Φενέρ διατηρούσε το προβάδισμα 2-4 πόντων. Στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» δεν σκόραραν, αλλά δεν.. έτρωγαν κι όλας πόντους, με τον Μήτογλου να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά. Κι όταν αυτό άρχισε να συμβαίνει με τα σερί τρίποντα των Τούρκων, ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εκεί για να «απαντήσει» (8π στο ημίχρονο), διατηρώντας τον Παναθηναϊκό σε απόσταση καλαθιού στο πρώτο ημίχρονο (33-35).

Ο Παναθηναϊκός κατέθετε ό,τι μπορούσε στο παρκέ, διατηρώντας την επαφή με το ματς μέσω της άμυνας. Το θέμα ήταν να πάρει μπροστά ο Καλάθης, ο οποίος μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν στο «μηδέν» επιθετικά. Κάτι που άλλαξε μετά το τάιμ άουτ του Πασκουάλ, με τον Νικ να επιστρέφει βάζοντας… 10 μαζεμένους πόντους, οι οποίοι ξεσήκωσαν την εξέδρα, έδωσαν κουράγιο στον 29χρονο ομογενή γκαρντ, αλλά δεν έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Η Φενέρμπαχτσε με δύο σουτ από την περιφέρεια κρατήθηκε στον «αφρό» και πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με +4 (52-56).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 44.551 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλάθης συνέχισε από εκεί που το άφησε, αλλά στη συνέχεια η Φενέρ βρήκε σκορ από το «ζωγραφιστό», με τον Λοβέρν να τιμωρεί τους «πράσινους», προτού ο Παππάς σημάνει νέα μίνι αντεπίθεση η οποία σταμάτησε με τον Σλούκα για το +9 της Φενέρ (61-70, 36′) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήρε ψυχολογία από δύο μεγάλα σουτ, που «άνοιξαν» την «ψαλίδα» και έφεραν τον Παναθηναϊκό στα… σχοινιά. Στη συνέχεια, οι της Φενέρ σκόραραν ξανά, καθορίζοντας ουσιαστικά τη μοίρα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-35, 52-56, 69-81

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...