ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Αγνώριστος και ανώμαλη προσγείωση στην Κρητη

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1: Σε κακή ημέρα ο Παναθηναϊκός που μπορεί να απάντησε στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ (36' Κάτσε), αλλά συνολικά εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου στο «Γεντί Κουλέ», πληρώνοντας με άλλα δύο γκολ τα πολλά λάθη που έγιναν στον ανασταλτικό τομέα. Δεύτερη ήττα για το τριφύλλι στο φετινό πρωτάθλημα, πρώτο ματς που η άμυνα δέχθηκε πάνω από δύο τέρματα.

Αγνώριστος και ανώμαλη προσγείωση στην Κρητη

ΟΦΗΠαναθηναϊκός 3-1: Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς, δεχόμενη γκολ από τον Δεληγιαννίδη (5′), αλλά πέραν του διαστήματος μεταξύ του 10ου και του 40ου λεπτού, όπου το τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Δώνη και βρήκε την ισοφάριση με τον Κάτσε (36′), στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Στο 40ο λεπτό ο Πλατέλλας και στο 60ο ο Κοροβέσης εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας, οδηγώντας τον ΟΦΗ σε νίκη με 3-1 στο Γεντί Κουλέ.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνη στην Τούμπα, πρώτη φορά που η ομάδα δέχεται πάνω από δύο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα…

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Διούδης επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, με τριάδα Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιου και Πούγγουρα, τον Ινσούα αριστερά και τον Χατζηγιοβάνη δεξί μπακ χαφ.  Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κουρμπέλης – Κάτσε και οι Δώνης – Μπουζούκης πίσω από τον Μακέντα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών λεπτών. Έπειτα από κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, η μπάλα δεν έφυγε από την περιοχή του Διούδη, με τον Βουό να δίνει κεφαλιά-πάσα στον Δεληγιαννίδη και εκείνος να νικά τον Διούδη (1-0, 5′). Το γρήγορο γκολ του ΟΦΗ, στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς αιφνιδίασε τους «πράσινους», οι οποίοι είδαν τα δεδομένα ν’ αλλάζουν από νωρίς.

Σιγά σιγά, το σοκ του γκολ φάνηκε να φεύγει από τους παίκτες του τριφυλλιού που ανέβασαν στροφές και πίεσαν από το 10ο λεπτό και μετά, ώστε να βρουν γρήγορη ισοφάριση. Η προσπάθεια του Μπουζούκη έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Στρέζου, ενώ λίγο αργότερα, η προβολή του Δώνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στρέζου (15′), το οποίο στέρησε από τον Παναθηναϊκό μια σχετικά γρήγορη «απάντηση».

Αυτή ήρθε στο 35ο λεπτό, όταν η μπάλα άλλαξε γρήγορα σε «πράσινη» αντεπίθεση και έφτασε στον Εμάνουελ Ινσούα. Εκείνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κάτσε με σκαστή κεφαλιά έκανε το 1-1, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (36′). Ωστόσο, η χαρά του Παναθηναϊκού δεν κράτησε πολύ, διότι πέντε λεπτά αργότερα, ο Πλατέλλας δοκίμασε την τύχη του εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μαυρομάτη, ο Διούδης άργησε να πέσει και ο ΟΦΗ ξαναπήρε το προβάδισμα (2-1, 40′).

Οι κακές αντιδράσεις της άμυνας σε συνδυασμό με την τύχη που δεν ήταν με το μέρος των «πρασίνων» έφεραν την ομάδα πίσω με ένα γκολ στο ημίχρονο και με δύο, με τη συμπλήρωση μιας ώρας ματς. Στο 60ο λεπτό, ο Κοροβέσης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος επέμβαση του Μαυρομμάτη, έκανε κάτι σαν σουτ/προβολή, η μπάλα κόντραρε και «ψάρεψε» τον Διούδη που είχε πέσει στην άλλη γωνία και κάπως έτσι ο ΟΦΗ βρέθηκε μπροστά με 3-1.

Λίγο αργότερα, ο Δώνης αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή, ρισκάροντας ώστε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, περνώντας στο ματς τους Καμπετσή και Χατζηθεοδωρίδη αντί των Χρήστου Δώνη και Ινσούα. Η πίεση αυξήθηκε μεν, αλλά η ψυχολογία των «πρασίνων» ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την εξέλιξη του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνούν και να μην έρχεται η φάση η οποία θα μπορούσε να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

Κάτι που εν τέλει δεν έγινε, καθώς τα αποθέματα ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης είχαν… εξαλειφθεί, με τον ΟΦΗ να διατηρεί με σχετική ευκολία το προβάδισμά του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.