ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Αγνώριστος και άψυχος

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και την... άνεση με την οποία ηττήθηκαν οι πράσινοι στην Κρήτη.

Αγνώριστος και άψυχος

Εξ’ αρχής τονίζαμε ότι το παιχνίδι στο Ηράκλειο θα είναι πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί οι Κρητικοί να μην είχαν μαζέψει πολλούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά μέσα στην έδρας τους, ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια, παίζουν ψυχωμένα, με μεγάλη συγκέντρωση και είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Την οποία και έκαναν, απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη και άψυχη στο Γεντί Κουλέ.

Αν εξαιρέσουμε μια αντίδραση που έβγαλε το “τριφύλλι” μετά το 1-0, όταν έκανε φάσεις, είχε το δοκάρι με τον Χρήστο Δώνη και σκόραρε με τον μοναδικό διακριθέντα, τον Έργκους Κάτσε, σε όλα τα υπόλοιπα οι πράσινοι ήταν κάκιστοι. Εγκλωβίστηκαν από το πρέσινγκ των γηπεδούχων, δεν κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία και την αμυντική γραμμή και οδήγησαν τον ΟΦΗ σε μια άνετη νίκη.

Ο, τι κι αν έκανε ο Γιώργος Δώνης από τον πάγκο, δεν έμοιαζε ικανό να μεταμορφώσει την ομάδα του προς το καλύτερο. Ξεκίνησε την αναμέτρηση με τρεις στόπερ και τους Ινσούα, Χατζηγιοβάνη να έχουν όλη την πλευρά, αριστερά και δεξιά, αντιστοίχως. Στη συνέχεια, από το 25′ και μετά άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, βάζοντας τον Πούγγουρα δεξιό οπισθοφύλακα, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Εκεί που άρχισε να φαίνεται ότι οι “πράσινοι” ισορροπούν το ματς και διεκδικούν κάτι καλό, ήρθε το δεύτερο γκολ των Κρητικών από τον Πλατέλλα (λάθος από τον Διούδη, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Μαυρομμάτη) για τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στην επανάληψη, το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων ήταν κι αυτό που  έφερε τη μεγάλη κατάρρευση, τον εκνευρισμό και το λάθος ποδόσφαιρο σε όλα από τους παίκτες του Δώνη (ο οποίος άλλαξε ξανά το σύστημα επαναφέροντας τα τρία στόπερ). Με την εικόνα που είχαν οι “πράσινοι’, οι οποίοι απείλησαν μόλις μια φορά με τον Πούγγουρα στο δεύτερο 45λεπτο, το ματς δεν ήταν δυνατόν να “γυρίσει”.

Η εμφάνιση στο Ηράκλειο ήταν πολύ κακή και καθόλου… συνηθισμένη για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Το καθαρό μυαλό και η ηρεμία έλειπαν, τα πολλά λάθη δεν έδιναν τη δυνατότητα στην ομάδα να διεκδικήσει κάτι και τα όσα είδαμε στο σημερινό παιχνίδι προβληματίζουν τον Γιώργο Δώνη. Ο κόουτς, άλλωστε, το δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου, όταν έκανε λόγο για έλλειψη σταθερότητας και συνοχής.

Η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, λοιπόν, ήρθε, αλλά δε χρειάζεται καταστροφολογία. Ολοι πρέπει να μάθουν απ’ αυτό το κακό αποτέλεσμα. Να τα βάλουν κάτω, να δουν τι πήγε στραβά, να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα και να δουν τη συνέχεια με ηρεμία και με πολλή δουλειά.

Να μην αρχίσουμε τις υπερβολές. Το πως δουλεύει μια ομάδα φαίνεται από τη διάρκεια και όχι από μια ή δυο αναμετρήσεις. Το μέχρι τώρα πρόσημα είναι θετικό, ο προβληματισμός από τη σημερινή εμφάνιση είναι σημάδι υγείας και αυτό το γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους ο Γιώργος Δώνης, που ξέρει πως να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της κακής ημέρας στην Κρήτη. Το πλάνο πρέπει να συνεχιστεί, με σκοπό, αρχικά, τη νίκη στο επόμενο ματς και στη συνέχεια την εξέλιξη της ομάδας και το μάθημα από τέτοια κακά αποτελέσματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE