ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η πρώτη… πίεση και το πρότζεκτ του καλοκαιριού

Ο Παναθηναϊκός καλείται για πρώτη φορά να διαχειριστεί μια κατάσταση από την οποία ξεκίνησαν δειλά δειλά οι πρώτες γκρίνιες. Καλείται να το κάνει σκεπτόμενος πως ο ίδιος ανέβασε τον πήχη του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η πρώτη... πίεση και το πρότζεκτ του καλοκαιριού

Ο Παναθηναϊκός καλείται για πρώτη φορά να διαχειριστεί μια κατάσταση από την οποία ξεκίνησαν δειλά δειλά οι πρώτες γκρίνιες. Καλείται να το κάνει σκεπτόμενος πως ο ίδιος ανέβασε τον πήχη του. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να “σκληρύνει”. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως αυτό με τον ΟΦΗ ή αυτό με τον Άρη, χρειάζεται να βγάλεις στο γήπεδο περισσότερη δύναμη, περισσότερο τσαμπουκά, περισσότερη “αλητεία”. Μόνο έτσι τα βγάζεις πέρα απέναντι σε ομάδες που γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα πάνε το ματς στη σκληράδα.

Ο Παναθηναϊκός όφειλε να είναι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσει στην Κρήτη, αλλά δεν ήταν. Εμφανίστηκε soft. Στο τρίτο γκολ που δέχεται, ο Μπουζούκης χάνει την μπάλα από ένα σκληρό, αλλά κανονικό τάκλιν και κανείς δεν βρίσκεται για να βάλει δύναμη στη δύναμη και να δώσει στον αντίπαλο να καταλάβει πως δεν θα κάνει ό,τι θέλει. Απ’ αυτό το τάκλιν η μπάλα καταλήγει στην περιοχή και μετά στα δίχτυα του Διούδη. Αποτελεί η φάση αυτή ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκό στο Γεντί Κουλέ. Οι παίκτες του Δώνη δεν βγήκαν ούτε μια φορά πρώτοι στην μπάλα και ο μοναδικός που επέδειξε… τσαγανό ήταν ο Κάτσε. Γύρω του οι υπόλοιποι υπήρξαν στιγμές που έμοιαζαν φοβισμένοι για το επόμενο σκληρό μαρκάρισμα που θα έρθει.

Με την ανοχή, φυσικά, και του διαιτητή, που αποτέλεσμα δεν έκρινε, αλλά η διαιτησία του ήταν τραγική, αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι. Προς γνώση και συμμόρφωση είναι το ματς στο Ηράκλειο. Να το δουν, να το μελετήσουν και να πάνε πιο… ψημένοι οι παίκτες του Δώνη στο επόμενο “ζόρικο” εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν είναι μακριά. Πρώτα έχουν τον Ατρόμητο και μετά κλείνουν τον πρώτο γύρο στο Αγρίνιο. Δύο παιχνίδια απέναντι σε δύο καλές ομάδες, με συνοχή, με πλάνο, με άψογη τακτική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο. Πριν το πρόγραμμα “στρώσει” ξανά, ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει δύο ματς που μοιάζουν πολύ σημαντικό πλέον.

Η μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια φέρνει έξτρα πίεση και είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί αυτή την πίεση, που προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα. Είναι διαφορετικό να έχεις να διαχειριστείς την πίεση που σου φέρνουν τα καλά σου αποτελέσματα, όπως έχει συμβεί πολλάκις μέσα στη σεζόν και αλλιώς να σε… τριγυρνάνε οι πρώτες γκρίνιες. Ο Παναθηναϊκός μόνος του κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη του. Να βάλει ένα βήμα πιο ψηλά το ταβάνι του.

Είναι η ώρα, πια, να αποδείξει πως μπορεί να το φτάσει. Να διαχειριστεί την κατάσταση και να προχωρήσει, έχοντας πάντα το πρότζεκτ του καλοκαιριού ως οδηγό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE