ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ATHENS ALIVE

Ανακοίνωση νέας συνεργασίας για το Athens Alive από τη Redstone

Η Redstone, μια από τις εταιρείες που συνθέτουν το consortium του Athens Alive, ανακοίνωσε την έναρξη νέας συνεργασίας που αφορά το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ.

Ανακοίνωση νέας συνεργασίας για το Athens Alive από τη Redstone

Η Redstone, μία εκ των εταιρειών που συνθέτουν το consortium για το Athens Alive, που περιλαμβάνει την ολική αναδόμηση του ΟΑΚΑ και των χώρων που το περιβάλλουν, ανακοίνωσε τη συμπόρευσή της με την εταιρεία Poseidon, έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην εφαρμογή δράσεων που θα αναδείξουν το πρότζεκτ και συνάμα την Αθήνα ως μοντέλο για την διαχείριση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Redstone ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ίδρυμα Poseidon, όσον αφορά το πρότζεκτ του Athens Alive. Η Redstone και το Athens Alive θα ενσωματώσουν την πλατφόρμα μείωσης της Poseidon σε όλες τις φάσεις του πρότζεκτ κόστους 1.7 δις ευρώ για το ΟΑΚΑ, το οποίο θα αναμορφώσει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Η πλατφόρμα αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές στο να συμβάλλουν στο περιβαλλοντικό πρόβλημα, με το να βοηθούν στη διατήρηση των τροπικών δασών μέσω των μικρο-δωρεών τους. Το εν λόγω μέτρο μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε κυβερνητικά και ιδιωτικά κτίρια, όπως θα συμβεί στο Athens Alive, κάτι που θα σηματοδοτήσει μια νέα αντιμετώπιση στο κλιματολογικό πρόβλημα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 2.972 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα με την εξισορρόπηση της κλιματικής επίπτωσης του πρότζεκτ, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και στους μελλοντικούς ενοικιαστές/διαχειριστές του πρότζεκτ. Θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε λιανοπωλητή, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου αλλά και επιχειρηματία η ευκαιρία να το διευθετήσει τις επιπτώσεις που έχει ο χώρος του στο περιβάλλον, δίνοντας παράλληλα την αφορμή στους 7 εκατ. επισκέπτες που υπολογίζεται ότι θα μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις του Athens Alive στο να έρθουν σε επαφή με δράσεις για το περιβάλλον, μέσω των αγορών τους. Ο κύριος στόχος της συνεργασίας αυτής για το Athens Alive είναι να γίνει το πρότζεκτ ένα μοντέλο σταθερότητας και να αναδείξει το ότι τα μεγάλα αστικά έργα μπορούν να ανατρέψουν την κλιματική αλλαγή, σε κάθε επίπεδο που τους αφορά.

Ο συνεργάτης του Athens Alive, Μαρκ Αλεξάντερ, δήλωσε σχετικά: «To Αthens Alive θα βάλει την κλιματική σταθερότητα ως πρωταρχικό στόχο του. Κάτι που είναι αναγκαίο για έργα τέτοιου βεληνεκούς. Οι μεγάλες πόλεις συνδράμουν κατά 80% στις εκπομπές ρύπων. Εάν δεν καταφέρουμε να διευθετήσουμε τα προβλήματα που προκαλούν οι πόλεις, τότε δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κλιματική αλλαγή. Η φιλοσοφία του Poseidon αποτελεί τομή. Μας επιτρέπει να ελέγξουμε την επιρροή των πρότζεκτ μας στο περιβάλλον και παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια επισκέπτες, επιχειρηματίες και φιλάθλους στο να πάρουν προσωπικά την ευθύνη και να λάβουν δράσεις πάνω στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. Με την πλατφόρμα μείωσης στο Athens Alive θα βοηθήσουμε την Αθήνα ώστε να γίνει μοντέλο για την ανάδειξη κι άλλων πόλεων σε φιλικά προς το περιβάλλον βήματα».

Ο Λάζλο Γκίριτς, ιδρυτής και CEO της Poseidon δήλωσε σχετικά: «Έχουμε μπροστά μας μόλις 12 χρόνια για να διευθετήσουμε την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Εάν δράσουμε τώρα, μπορούμε ακόμη να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον που μπορεί να υποστηρίξει τις ανθρώπινες ζωές και την επιβίωσή μας. H Redstone και το Athens Alive παίρνουν στα σοβαρά την απειλή της κλιματικής αλλαγής και το εν λόγω πρότζεκτ και έχουν ως στόχο στο να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλες εταιρείες στο μέλλον».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.